Чим живе Прип’ятський округ: успіхи, досягнення, проблеми

06 Жовтня 2020, 15:22
3058

Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, здійснив візит у населені пункти Прип’ятського старостинського округу, аби перевірити функціонування та реорганізацію медичних установ на території Шацької ОТГ та здійснити прийом громадян.

Висловив бажання зустрітися з мешканцями і разом з керівником району обговорити проблеми сіл і в.о. старости Прип’ятського старостинського округу Іван Гінчук.

Читайте також:

Пулемець – село, в якому є чим похвалитися і що показати

Ростань: голова райради оглянув заклади і поспілкувався з мешканцями

В Плоскому до очільника району прийшло немало місцевих жителів. Спілкування відбулося в сільському клубі, охайному та відремонтованому. Традиційно селяни озвучили низку проблем, серед яких – відсутність інтернету і нагальна потреба в його проведенні (головна причина – дистанційне навчання); збої в постачанні електроенергії, розбита лісовозами дорога, якою не може проїхати шкільний автобус.

Нарікали на погане обслуговування пацієнтів у Шацькій районній лікарні і непрофесійність деяких медиків. Через це селяни округу часто надають перевагу Любохинській амбулаторії, що в Старовижівському районі, де, з їхніх слів, сервіс набагато кращий.


 

Великою проблемою для місцевих жителів є нестабільний рух громадського транспорту. Перевізники вважають збитковим маршрут по території округу, тому відмовляються на нього виходити. Голова районної ради бачить лише один вихід з ситуації, що склалася. Це створення транспортного підрозділу на базі Шацького комунального підприємства. Автобус курсуватиме населеними пунктами, а збитки, спричинені нерентабельними рейсами, будуть компенсовувати з бюджету громади.

Читайте також:

Піща – село, де триває велике будівництво

Грабівська сільська рада: чим живуть найвіддаленіші села району

Селяни озвучили також проблему відсутності на місцевому ФАПі медичного працівника, а ще просили посприяти в питанні пошуку і закупівлі насіннєвого матеріалу картоплі, бо літні зливи знищили майже весь урожай.


 

В селі Прип’ять Сергій Карпук навідався в дитячий садок – гарний, затишний, з чудовим ігровим майданчиком. Не оминув увагою школу, де зустрівся з директором Олександром Лончуком та педагогічним колективом. Навчальний заклад має потребу в стільцях – для класів та учительської. Проте проблемою номер один є стара система опалення: в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів – 19 грубок. Зі слів директора, на сьогодні виготовлена проєктно-кошторисна документація на встановлення в школі сучасної системи опалення, яку потрібно лише оновити, і вже можна буде робити перші кроки в реалізації проєкту.

Читайте також: Пульмо – село з великим туристичним потенціалом

1

1

 

Педагоги поскаржилися на погану якість зв'язку «Київстар» та, спільно обговоривши питання, зійшлися на думці, що на території старостинського округу необхідно встановити базову станцію мобільного зв’язку цієї мережі. Голова районної ради зазначив, що для вирішення проблеми потрібно звернутися в центральний офіс «Київстар». Але передусім варто заручитися підтримкою місцевих жителів (адже декілька років тому депутати не дали згоди на зведення вишки) і визначитися з місцем для її встановлення.

1

1

 

Користуючись присутністю в школі значної кількості представників громади Сергій Карпук вручив Іванові Гінчуку, в.о. старости округу, Почесну грамоту за підписом голови Волинської обласної ради Ірини Вахович: за сумлінну багаторічну працю, високий професіоналізм, служіння громаді та з нагоди особистого ювілею (27 червня йому виповнилося 65 років).

Схожі питання селяни порушували і в Кропивниках та Вілиці. За результатами розгляду звернень Сергій Карпук дав відповідні доручення, аби порушені під час прийому питання, розв’язання яких належить до компетенції районної ради, були оперативно вирішені.

1

1


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024