Ростань: голова райради оглянув заклади і поспілкувався з мешканцями

26 Вересня 2020, 10:30
У спортивному залі Ростанської школи 3188
У спортивному залі Ростанської школи

Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, розпочав візити сільськими радами району, аби перевірити в них утримання об’єктів комунальної власності, які після створення єдиної громади будуть передані Шацькій ОТГ; проконтролювати стан реалізації проєктів конкурсу місцевих ініціатив навчальних закладів та здійснити прийом громадян.

Минулого тижня очільник району разом з іншими посадовцями побував з цією метою в сільських радах.

Нагадаємо, в Пулемці успішно реалізовують проєкти місцевих ініціатив і докладають всіх зусиль, щоб село змінювалося в кращий бік і розвивалося.

Читайте також: Пулемець – село, в якому є чим похвалитися і що показати

Візит до Ростанської сільської ради розпочався з сіл Перешпа, де відвідали ФАП, і Хрипськ (побували в сільському клубі). В цих невеликих населених пунктах залишилося мало людей, проте ті, хто там живуть, мають можливість купувати на місці хліб і свіжі продукти, отримувати найпростіші медичні послуги, їздити по відремонтованій дорозі. А головне, що там народжуються діти – зазначила  Мирослава Кликоцюк, голова Ростанської сільської ради.

У ФАПі села Перешпа
У ФАПі села Перешпа

 

У Ростані за кошти місцевих бюджетів вдалося перекрити дах Будинку культури, встановити вуличне освітлення, зробили опалення в приміщенні початкової школи, замінити вікна і двері в ФАПі, допомогти в ремонті дороги Ростань-Хрипськ. Щодо конкурсу проєктів місцевих ініціатив, то зараз у Ростанській школі триває  ремонт коридорів блоку початкової школи (45 660 грн.).

Голова райради побував у сільському Будинку культури, де хоч і перекрили дах, але проблем вистачає: в плачевному стані стіни, стеля, підлога. Щоб осучаснити заклад, потрібні дуже великі гроші – наголосив Сергій Карпук. Відвідав дитсадок, школу, поспілкувався з освітянами, дав відповіді на запитання про майбутню громаду, курсування транспорту, можливість встановлення огорожі довкола шкільного стадіону, заспокоїв мешканців, котрих хвилює, чи буде функціонувати районна лікарня.

«Медичний заклад успішно працює, надаючи спеціалізовані послуги первинного і вторинного рівнів, в стаціонарі збережені всі ліжкомісця. Крім того, лікарня на сьогодні має потужну матеріальну базу, постійно її зміцнює, а також залучає до роботи професійних лікарів. Ми навіть плануємо запровадити гемодіаліз, адже маємо в районі 5 хворих, котрі потребують цієї процедури», – запевнив керівник.

 

 

 

В Ростанській школі
В Ростанській школі

Спілкування з учителями
Спілкування з учителями

На майданчику Ростанського дитсадка
На майданчику Ростанського дитсадка

Приміщення сільського Будинку культури в Ростані потребує ремонту
Приміщення сільського Будинку культури в Ростані потребує ремонту

Вироби директорки СБК та вихованців гуртка
Вироби директорки СБК та вихованців гуртка


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024