Піща – село, де триває велике будівництво

28 Вересня 2020, 09:40
Голова районної ради - біля нової амбулаторії 3675
Голова районної ради - біля нової амбулаторії

Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, розпочав візити сільськими радами району, аби перевірити в них утримання об’єктів комунальної власності, які після створення єдиної громади будуть передані Шацькій ОТГ; проконтролювати стан реалізації проєктів конкурсу місцевих ініціатив навчальних закладів та здійснити прийом громадян.

Очільник району разом з іншими посадовцями побував з цією метою в сільських радах.

Нагадаємо, в Пулемці успішно реалізовують проєкти місцевих ініціатив і докладають всіх зусиль, щоб село змінювалося в кращий бік і розвивалося.

Читайте такожПулемець – село, в якому є чим похвалитися і що показати

У Ростані за кошти місцевих бюджетів вдалося перекрити дах Будинку культури, встановити вуличне освітлення, зробили опалення в приміщенні початкової школи, замінити вікна і двері в ФАПі, допомогти в ремонті дороги Ростань-Хрипськ. Зараз у Ростанській школі триває ремонт коридорів блоку початкової школи – в рамках проєктів місцевих ініціатив серед навчальних закладів (45 660 грн.).

Читайте також: Ростань: голова райради оглянув заклади і поспілкувався з мешканцями 

Наостанок делегація з району побувала в Піщі. На сьогодні там завершилося будівництво сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини і продовжується зведення приміщення нової школи. Всі проєктні роботи по навчальному закладу виконані за рахунок районного бюджету, також районна рада повністю забезпечила співфінансування будівництва протягом 2019-2020 років.

«Не втрачаю надію, що школу таки добудують у 2021 році і її відкриття стане масштабною подією в районі», – сказав Сергій Карпук, оглядаючи будівництво.

Там теж не без проблем: будівельники працюють у повільному темпі, територія, де ведуться роботи, не огороджена, вчителі досі не ознайомлені з детальним проєктом приміщення, а хотіли б його побачити, аби вчасно внести корективи й уточнення.

3
Будують нову школу
Будують нову школу

2

 

Педагоги Піщанської школи довго не відпускали Сергія Вікторовича, запитуючи про майбутню громаду, обсяги фінансування, вибори. До речі, в школах сільської ради успішно спрацювали по проєктах місцевих ініціатив.

Так, у Піщанську закупили інтерактивну дошку, проєктор, ноутбук та монтажний комплект (51 648 грн.), 22 тематичних стенди для кабінету «Захист Вітчизни» (14 000 грн.).

В Острів’янську –  колонку та мікрофон (9 000 грн.), спортінвентар (9 500 грн.), демонстраційні комплекти вимірювальних приладів, геометричних фігур, математичних стендів, карт, атласів, глобусів (14 250 грн.), 7 одинарних та 5 комбінованих робочих поверхонь шкільних дошок (23 515 грн.).

1
Спілкування з учителями
Спілкування з учителями

2

Окрім того, за кошти районного бюджету вдалося зробити гарний ремонт у Піщанському дитсадку, також райрада долучилася до перекриття сільського Будинку культури, що стало можливим завдяки підтримці народного депутата Степана Івахіва (кошти соцеконому).

1
У Піщанському дитсадку
У Піщанському дитсадку

1
В дитячому садку - сучасні санвузли
В дитячому садку - сучасні санвузли

1

1

 

Голова районної ради оглянув новозбудоване приміщення амбулаторії, прийняття в експлуатацію і відкриття якого відбудеться одразу, як тільки будівельники усунуть низку дефектів.

1
Біля нової амбулаторії
Біля нової амбулаторії


 

У селі Затишшя – свої проблеми. Біля нового храму працівники Волиньобленерго встановили електроопору та пошкодили волокно світової мережі. В результаті населений пункт залишився від інтернету. Місцеві жителі просили Сергія Вікторовича допомогти в питанні його відновлення, адже тепер інтернет конче необхідний школярам та студентам, які навчаються дистанційно.

Читайте такожЗалишили село без Інтернету: як в Затишші встановили електроопору

Через декілька днів стало відомо, що інтернет у селі Затишшя запрацював. Мешканці вдячні голові Шацької районної ради за оперативне вирішення проблеми.


 

За результатами розгляду звернень Сергій Карпук дав відповідні доручення, аби порушені під час спілкування питання, розв’язання яких належить до компетенції районної ради, були оперативно вирішені.

1

1

3
В кухні дитсадка
В кухні дитсадка

 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром