Чим шачанам запам’ятався 2019 рік: дайджест подій. Частина ІV

07 Січня 2020, 13:00
2375

Минув ще один рік із життя Шацького району, насичений різноманітними подіями.

Тож у останній, четвертій частині нашого дайджесту подій пропонуємо пригадати, що ж такого знакового відбувалося в районі протягом жовтня-грудня.

Жовтень

1 жовтня Шацьк відвідала офіційний посол бренду в Україні «ІМTD» (USA) Оксана Білозір, котра презентувала шацьким бізнесменам програму «Оздоровлення економіки України». У Шацьку вона не лише поспілкувалася з місцевими, а й ліпила славнозвісні шацькі пончики на майстер-класі у Шацькому МБК.

Читайте також:  Чим шачанам запам’ятався 2019 рік: дайджест подій. Частина І

На День села Пулемець біля клубу відкрили новий дитячий майданчик, виділенню фінансування на будівництво якого сприяв нардеп Степан Івахів. Він же закликав волинських урядовців врятувати Шацькі озера від обміління.

Великого резонансу в районі набули новини про те, що на пляжах озера Світязь (біля пансіонату «Шацькі озера» та поблизу вулиці Набережна в селі Світязь) із  берегової лінії трактором вигортають пісок. Розслідування цих екологічних злочинів взяв під свій особистий контроль головний поліцейський Волині Петро Шпига.

Читайте такожЧим шачанам запам’ятався 2019 рік: дайджест подій. Частина ІІ

Наприкінці жовтня пішов з життя ветеран Другої світової війни, учасник бойових дій, шанована в Шацьку людина Гірич Михайло Гнатович.

Депутати райради на сесії прийняли три звернення до вищестоящих органів: про відтермінування запровадження ринку землі, недопущення капітуляції України за формулою Штайнмаєра, яку підписав президент Володимир Зеленський, та лист-вимогу про поновлення розслідування кримінальної справи про неправомірне надання Держгеокадастром у Волинській області земель за межами населених пунктів.

Листопад

Шачанин Олександр Цевух став найкращим бомбардиром чемпіонату Волині з футболу 2018-2019 років (U-19, перша ліга).

У Шацьку у другій декаді місяця розпочались роботи із каналізування вулиці Степана Шковороди. В рамках двох проектів до літа 2020 року по вулиці мають прокласти звичайну та зливову каналізації, облаштувати асфальтоване покриття, велодоріжку, освітлення та тротуари.

Читайте також: Чим шачанам запам’ятався 2019 рік: дайджест подій. Частина ІІІ

Ще одну вагому перемогу шачанам привезла з Луцька Ірина Мокрушенко, де проходив Всеукраїнський фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Оберіг». Там шачанка виборола перше місце.

Протягом листопада-початку грудня в Шацькій ОТГ зарибнювали озера Пісочне та Чорне в рамках обласної екологічної програми. А робоча комісія, яку було створено в області, надала висновки про те, чому ж насправді міліє Світязь. Основні  них – кліматичні умови, мала кількість опадів, несправність гідроспоруд. Окрім того, проблему обміління Шацьких озер обговорили на профільному комітеті в парламенті.

Грудень

Початок грудня приніс волинянам і нового губернатора: указом президента новим керівником Волинської ОДА став Юрій Погуляйко. Він же через декілька днів відвідав Шацький район.

Понад рік у трьох населених пунктах району будують каналізацію за європейські кошти. Тож у листопаді відбулася спільна робоча зустріч партнерів проєкту – представників Шацького району та Влодавського повіту, де обговорювали процес будівництва каналізування.

 У Шацькій ОТГ розпочали реалізацію проєкту «Шацька експедиція» (саме ця громада була відібрана для участі у конкурсі малих грантів для ОТГ), в рамках якого передбачено створення нового веломаршруту та встановлення на ньому чотирьох локацій.

Наприкінці грудня Шацька райрада та громада провели свої останні в 2019 році сесії, де затвердили бюджети та визначили плани роботи на наступний рік.

А в Луцьку на обласній виставці представили свої вироби майстриня сирів Лариса Шелуха та коровайниця із села Кропивники Ірина Данилюк.

Наприкінці року президент так і не підклав новорічного подарунка жителям району, адже на його сайті так і не з’явилося довгоочікуване шачанами розпорядження про призначення на цю посаду когось із запропонованих кандидатур. Тож поки що шачани в і новому році залишаються без одного з керівників району.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024