Чим шачанам запам’ятався 2019 рік: дайджест подій. Частина ІІІ

06 Січня 2020, 14:05
1949

У третій частині нашого дайджесту пропонуємо читачам пригадати знакові події в житті Шацького району, які відбувалися протягом липня-вересня.

Липень

В цьому місяці українці обирали склад Верховної Ради. І от уже з передвиборчою агітацією Шацький район відвідали тодішні кандидати у нардепи Степан Івахів (відвідав села Світязь, Пульмо та Піща), а також Богдан Сінчук. В результаті 21 липня на виборах жителі району таки проголосували представляти втретє їхні інтереси у Верховній Раді Степану Івахіву. Друге місце зайняв Андрій Лев від «Слуги народу».

Читайте також: Чим шачанам запам’ятався 2019 рік: дайджест подій. Частина І

Справжню сенсацію на виборах у Луцьку створив уродженець Шацька, хірург Волинської обласної лікарні Сергій Пісачук, котрий склав гідну конкуренцію (зайняв ІІ місце у списку) тодішньому кандидату, голові Волинської обласної ради Ігорю Палиці.

9 липня в Шацьку стало на одного почесного громадянина більше: на сесії Шацької ОТГ депутати проголосували присвоїти це почесне звання тодішньому міністру екології та природних ресурсів Остапові Семераку.

В цей же день указом президента було звільнено з посади голови Шацької РДА Василя Голядинця. Його повноваження став виконувати перший заступник Віктор Плейтух.

Читайте такожЧим шачанам запам’ятався 2019 рік: дайджест подій. Частина ІІ

Наступного дня в Шацьку сталася ще одна подія, приємна для юних любителів футболу: в Шацькій школі-гімназії урочисто відкрили футбольне поле зі штучним покриттям. На цю урочисту подію завітав нардеп Степан Івахів.

Насичений липень став для жителів села Світязь: протягом трьох днів тут гучно відсвяткували фестиваль пончика, День села та відкритий чемпіонат Волині з пляжного футболу пам’яті Адальберта Корпоная.

Ще одна втрата для шачан в цьому році: 20 липня відійшов у вічність викладач коледжу Петро Павлович Лукашук.

Серпень

Спортсмени з Шацька Олег Дударчук та Олександр Ягодинець стали другими у чемпіонаті України з веслування, який відбувався у місті Дніпро.

В Луцьку в обласній адміністрації провели нараду, на якій обговорили причини обміління Світязя та вирішували, яким чином можна запобігти цій екологічній катастрофі.

9 серпня на традиційних Європейських днях добросусідства, що відбувалися в Адамчуках-Збереже, стало відомо, що це – останній рік проведення такого заходу.

А фахівці з децентралізації тим часом завітали до Піщанської, Пулемецької та Ростанської сільрад, аби переконати доєднуватися до Шацької ОТГ. Проте цей процес до кінця 2019 року так і не дійшов до свого логічного завершення.

50-річний ювілей від дня заснування відзначила у серпні Шацька дитячо-юнацька спортивна школа, і разом з тим провела щорічні змагання з веслування на байдарках і каное пам'яті Галини Зуб.

Вихованки літературної студії Шацького БДЮТ Наталія Цюпящук та Ангеліна Зубач стали переможцями VІІІ Всеукраїнського конкурсу дитячої і юнацької літературної творчості «Море талантів», що проходив в Одесі.

Спільну щорічну серпневу конференцію провели шацькі та ратнівські освітяни на базі табору «Супутник». А лісничому Пульмівського лісництва Миколі Прасюку президент присвоїв почесне звання «Заслужений лісівник України».

1

Наприкінці серпня на День села у Прип’яті виступив фіналіст «Голос країни. Діти» Ярослав Карпук.

Вересень

Шачани долучились до загальнообласного флешмобу з нагоди повернення військовополонених моряків. А в Піщі тим часом триває будівництво нового приміщення амбулаторії за рахунок коштів державного бюджету.

Шацькі гімназисти стали володарями кубка району з футболу.

18 вересня на сайті президента екоактивістка Ольга Іменинник зареєструвала петицію з проханням допомогти врятувати Світязь від обміління, виділивши кошти на ремонт гідроспоруд. Забігаючи наперед, відзначу, що петиція так і не набрала за три місяці необхідної кількості голосів для того, аби її розглянув Володимир Зеленський.

21 вересня Шацьк гучно відзначив День селища. Це свято стало найкращим днем селища за останні роки.

Не були поза увагою влади й побутові проблеми: депутати райради на сесії прийняли звернення до Кабміну, нардепа Степана Івахіва, Волинської ОДА та Служби автомобільних доріг з проханням повернути фінансування дороги Шацьк-Вілиця-Любохини-Ратно. Також Шацька ОТГ організувала зустріч із власниками баз відпочинку урочища Гряда, де обговорювали благоустрій її центральної дороги.

Віта ШЕПЕЛЯ

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024