Чим шачанам запам’ятався 2019 рік: дайджест подій. Частина ІІ

05 Січня 2020, 11:45
2023

Минув ще один рік з життя Шацького району. 2019 рік озерному краю приніс чимало подій як радісних ( перемоги  юних літераторів, спортсменів, співаків), так і сумних (втрати відомих шачан, невдачі, розчарування).

У другій ячастині нашого дайджесту пропонуємо шачанам пригадати події, які відбувалися в районі з квітня по червень та стали знаковими в його історії.

Читайте також: Чим шачанам запам’ятався 2019 рік: дайджест подій. Частина І

Квітень

На початку цього місяця в район завітав цілий «десант» з області на розширену нараду, де обговорювали стан реалізації мільйонних проектів (будівництво каналізаційної мережі, набережної в селі Світязь). На нараді прозвучала інформація, що вже є постанова про виділення коштів на початок капітального ремонту дороги Шацьк-Прип’ять-Любохини-Ратно. Проте згодом, у серпні, після зміни президентсткої влади, стало відомо, що шачани коштів на цю дорогу так і не дочекаються: постановою уряду фінансування зняли.

1

7 квітня парафіяни Свято-Миколаївської церкви (каплиці УПЦ МП) в селі Гаївка на зборах релігійної громади висловили бажання перейти до ПЦУ (попередньо за перехід зібрали 60 підписів).

Тим часом у Шацькій ОТГ зібрали нараду, куди запросили власників баз відпочинку урочища Гряда, на якій думали, як модернізувати та осучаснити відпочинкову територію колись популярного у туристів урочища.

1

21 квітня – знову вибори. У другому турі президентських перегонів шачани надали перевагу Володимиру Зеленському (67,4%) над Петром Порошенком (29,94%).

Травень

На початку травня у Шацьку побували американські туристи – Нік Волак та йог осин Ленокс із штату Огайо. Найбільше мандрівникам сподобалася мандрівка … на хутір Красний Бір.

1

А перед стартом літнього сезону відпочинку з інспекцією в районі побував тодішній губернатор Олександр Савченко. Провівши нараду, керівник області вирушив у село Світязь, де на власні очі подивився, як там каналізують село за європейські гроші, а за державні – будують славнозвісну набережну та впорядковують пляж.

Не таким простим видався процес децентралізації для Шацької ОТГ, котра й досі не отримала в обіцяне оперативне управління землі за межами населених пунктів. Тож на черговій сесії депутати підтримали звернення до тодішнього глави уряду Гройсмана з проханням пришвидшити процес передачі земель  громаді.

Майже 50 нагород від президента України отримали у Шацькому райвійськкоматі учасники АТО/ООС Шацького району.

Червень

Початок червня подарував шачанам зустріч із відомими поетами та письменниками України Станіславом Бондаренком та Єлизаветою Мельниченко, котрі презентували жителям озерного краю свою творчість.

2

Увосьме на базі пансіонату «Шацькі озера» відбувся Міжнародний турнір з дзюдо на кубок Шацьких озер. До Шацька поборотися з'їхалося майже 500 юних спортсменів.

На жаль, 2019 рік забрав ще одне життя поважної в районі людини – 2 червня не стало екс-голови райради, багаторічного керівника районних «земельників, директора Шацького Терцентру  Володимира Васильовича Голядинця.

Також протягом весняних місяців нарешті стали відомі результати першої ліги з футболу. Тут чемпіоном упевнено стала команда ДП «Шацьке УДЛГ». Ще один спортивний тріумф мали у червні шацькі веслувальники: у Ковелі чемпіонами України стали Андрій Ліштван, Олег Дударчук та Олександр Ягодинець.

1

Депутати Шацької ОТГ на черговій сесії прийняли рішення про пониження ступеня Положівської школи (у селі залишились вчитися дітки 1-4 класів, решту довозять шкільним автобусом на навчання у Шацьку школу-гімназію).

Завершився місяць дуже приємною новиною: команда шацьких лісівників здобула Кубок з футболу серед команд управління лісового та мисливського господарства.

2

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром