Чим дивував шачан 2018 рік. Частина ІІІ

01 Січня 2019, 13:20
2308

Відійшов у минуле 2018 рік. За цей період в районі відбулося чимало подій, які, мабуть, змінили його історію (будемо таки сподіватися, що в кращу сторону). Радували шачани своїми здобутками у сфері спорту та культури, а керівники району та громади, в свою чергу, намагалися залучити щонайбільше інвестицій, працювати над розвитком регіону, аби той в майбутньому таки став справді достойним називатися перлиною Волині та України.

У нашій добірці новин, зокрема, у третій частині, яка охоплює період з вересня по грудень, пропонуємо пригадати найбільш цікаві моменти в історії району за 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим дивував шачан 2018 рік. Частина І

Чим дивував шачан 2018 рік. Частина ІІ

Вересень

Освітяни району на щорічній конференції відзвітувалися про готовність до роботи в рамках впровадження Нової української школи.

У цьому ж місяці Шацька ОТГ за кошти інфраструктурної субвенції закупила новий потужний грейдер, вартість якого – 2,3 мільйона гривень.

1

А футболістка Юлія Дударчук, уродженка села Мельники, стала срібною призеркою чемпіонату світу з футзалу, який відбувся у столиці Казахстану - місті Алмати.

21 вересня, на День Шацька та престольне свято відкрили новий сквер, який від реставрували за кошти соцеконому Степана Івахіва.

1

Учнівська команда з Шацької школи-гімназії «Діти України» - серед переможців освітньої кампанії.

Жовтень

У Шацьку відбулася нарада, на якій Валерій Криворог, керівник патронатної служби Волинської ОДА, розповів шачанам про реалізацію найбільших  інфраструктурних проектів в районі, які виведуть район на значно вищий рівень господарювання – каналізування Світязя, будівництво школи та амбулаторії в селі Піща, будівництво доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 знакових подій Шацького району в 2018 році

Урочистою подією для аграрного сектору району стало святкування, яке організували керівники ТзОВ «Волинська ягідка» з нагоди висадження першої плантації кущів лохини на площі 75 га.

2

У жовтня розпочалась реалізація обласної екологічної програми із зариблення озер. Всього в озера району випустили майже 5 тонн риби на суму 200 тисяч гривень.

1

Листопад

У Шацькому нацпарку на конференції з німецькими партнерами обговорили екологічні проблеми озерного краю: обміління Світязя та поводження з твердими побутовими відходами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-6 спортивних досягнень мешканців Шацького району в 2018 році

У листопаді районний бюджет таки отримав 63,5 млн. грн. європейських коштів, які спрямували на будівництво каналізування навколо озера Світязь. Також з робочою поїздкою в Шацьку побував голова Волинської ОДА Олександр Савченко, котрий і оглянув, як розпочали реалізовувати цей проект.

1

Грудень

У листопаді військовослужбовці долучились до загальноукраїнської акції на підтримку військовополонених українських моряків. Також на одній із сесій селищної ради виконуюча обов’язки голови, секретар Людмила Цевух заявила про намір скласти обов’язки секретаря. Депутати не підтримали її рішення. А повторну заяву, яку написала Людмила Цевух, на наступній сесії вона відкликала та продовжує виконувати свої обов’язки.

Шацька селищна рада отримала ще один шкільний автобус, який буде використовуватися для потреб Шацької опорної школи-гімназії.

1

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024