Чим дивував шачан 2018 рік. Частина ІІ

31 Грудня 2018, 18:10
1896

Сьогодні, 31 грудня, відійде у минуле 2018 рік. За цей період  в районі відбулося чимало подій, які, мабуть, змінили його історію (будемо таки сподіватися, що в кращу сторону). Радували шачани своїми здобутками у сфері спорту та культури, а керівники району та громади, в свою чергу, намагалися залучити щонайбільше інвестицій, працювати над розвитком регіону, аби той в майбутньому таки став справді достойним називатися перлиною Волині та України.

У нашій добірці новин, зокрема, у її другій частині (з червня по серпень) пропонуємо пригадати найбільш цікаві моменти в історії району за 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим дивував шачан 2018 рік. Частина І

Червень

Початок червня ознаменувався продовженням бунтів світязян, котрі в Шацькій райдержадміністрації висловили бажання бачити пляжі озера узагалі без торгівлі.

Юна співачка зі Світязя, вихованка Шацької дитячої музичної школи Світлана Чернякова здобула третє місце у пісенному міжнародному фестивалі-конкурсі «Джерело надій», який відбувся у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 знакових подій Шацького району в 2018 році

На сесії селищної ради депутати розглянули питання про присвоєння (посмертно) звання «Почесний громадянин селища Щацьк» героєві Сергію Мокренку та колишньому селищному голові Сергію Віннічуку. Також в цьому місяці на одній з сесій депутати вирішували питання території біля Шацької ДЮСШ: підприємці хочуть перетворити її у промислову зону, а депутати та селищна рада – залишити для потреб громади, зокрема, спортшколи. Ще одне питання в цьому місяці активно обговорювали в селищній раді: депутати вирішували, які податки сплачуватимуть підприємці.

В цьому ж місяці з нагоди Дня медичного працівника головна лікарка Шацької районної лікарні Світлана Крецу отримала Грамоту Верховної ради, а районна лікарня – гематологічний аналізатор в рамках благодійної акції компанії WOG «Дорога до серця».

Окрім того, в селищній раді подбали про безпеку її жителів: у Шацьку запрацювало відеоспостереження, на що з селищного бюджету виділили для початку 150 тис.грн.

У День Конституції України в Шацьку відбувся фінал обласного чемпіонату лісівників з футболу, в результаті якого перемогла команда з Камінь-Каширська.

Липень

Початок липня ознаменувався приємною подією: колишній вихованець Шацької ДЮСШ, веслувальник Дмитро Озимок повернувся з Чемпіонату Європи серед юніорів із золотою медаллю.

Новим військовим комісаром Шацького РВК призначили Олега Кивлюка.

А на березі озера Світязь 14 липня вперше відбулися змагання найсильніших чоловіків України та Білорусі на Кубок України зі стронгмену. Як не кажіть, але що може бути кращою рекламою для курортного краю!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-6 спортивних досягнень мешканців Шацького району в 2018 році

У липні Шацька районна рада прийняла рішення про вихід зі складу співзасновників районної газети «Шацький край» відповідно до Закону України про роздержавлення друкованих ЗМІ. Отож, з 1 січня районна газета офіційно позбудеться статусу комунальної власності та піде у вільне плавання.

Наприкінці липня Дмитро Озимок знову порадував шачан своїми успіхами, яких не вдалося досягнути жодному шачанину: веслувальник став срібним призером чемпіонату світу у болгарському місті Пловдив.

Серпень

На позачерговій сесії Шацької селищної ради після тривалих дискусій та обговорень депутати не погодили віддати у користування ДП «Шацьке УДЛГ» ліс біля озера Чорне.

На Світязі вкотре розпал спортивних баталій: на цей раз там організували турнір з пляжного волейболу серед чоловіків та жінок.

А біля озера Велике Чорне змагалися на Кубок Шацької ОТГ з волейболу. В той же час команда ДП «Шацьке УДЛГ» стала володарем кубка району з футболу.

Далі буде.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024