ТОП-10 знакових подій Шацького району в 2018 році

26 Грудня 2018, 17:00
2963

Рік, що минає, був насиченим для Шацького району і багатим на знакові події.

Підбиваючи підсумки, згадаймо про успіхи і здобутки, які  ввійдуть в історію.

Район.Шацьк підготував добірку важливих подій для озерного краю і його мешканців у 2018 році. 

1. Як у Шацьку відзначали 25-річчя з дня створення району

День 3 лютого 1993 року став особливим для жителів Шацької селищної та восьми сільських рад: рівно 25 років тому на карті Волині з’явився Шацький район.


 

2. У Шацьку реорганізують районну лікарню в некомерційне підприємство

На сесії Шацької районної ради депутати проголосували за реорганізацію комунального закладу Шацька районна лікарня в комунальне некомерційне підприємство «Шацька районна лікарня Шацької районної ради».

1

 

3. При в'їзді в Шацький парк можна буде не тільки оплатити екологічний збір, а й купити лісову продукцію

На оновленому екологічному посту в урочищі «Венське» запровадили збір внесків, котрий є дуже важливим для збереження необхідних санітарних норм та розвитку інфраструктури Шацького національного прирдного парку. Завдяки терміналам оплата здійснюється швидко, без впливу людського фактору, що забезпечує пряме надходження коштів на рахунок парку.

1

 

4. Альтанки, кабінки для переодягання та дерев'яні доріжки - в Світязі облаштовують центральний пляж

На центральному пляжі у селі Світязь ставлять нові альтанки, кабінки для переодягання та облаштовують дерев'яні доріжки. Раніше сюди вже завезли 500 вантажівок піску. Місце відпочинку набуває цивілізованого вигляду.

1

 

5. У День селища шачани отримали в подарунок новий сквер

21 вересня, під час традиційного святкування Дня Шацька, відбулося довгождане відкриття нового скверу. Після завершення робіт сучасна зона відпочинку в самому центрі селища стала місцем, де полюбляють проводити вільний час шачани, дітвора і гості Шацька. Територія скверу викладена бруківкою, встановлені ліхтарі й лавочки, радують око клумби, газон, фонтан, велично височіє пам'ятник Кобзареві, облаштована Wi-Fi-зона.

1

 

6. ТОВ «Волинська ягідка» висадило в Шацькому районі першу плантацію екологічно чистої лохини

Територія, на якій вже два роки господарює підприємство, розташована біля села Положево. «Волинська ягідка» має намір створити за три роки 260 га ягідників, наразі товариство висадило лохини на першій площі розміром 75 га.

1

 

7. Фінішувала акція із зариблення Шацьких озер

За всі етапи зариблення в рамках обласної Регіональної екологічної програми «Екологія 2016-2020» в три озера Шацької ОТГ – Велике Чорне, Люцимер та Пісочне – запустили 4,6 тонн риби на суму 200 тисяч гривень.

1

 

8. У курортному Світязі стартували роботи із ремонту та розширення центральної дороги

Після проведення облдержадміністрацією усіх необхідних тендерних процедур (переможцем визначили фірму «Вельт-Кепітал», яка вже працювала на деяких об’єктах в Шацькому районі), роботи з розширення та ремонту дороги біля набережної протяжністю кілометр триста метрів відновились.
Дорогу у Світязі відремонтують за 12,5 мільйона гривень.

1

 

9. Шацьк: в райдержадміністрації підписали договори на виконання робіт з каналізування довкола озера Світязь

У Шацькому районі незабаром стартують роботи в рамках великого інфраструктурного проекту з каналізування населених пунктів довкола озера Світязь.15 листопада в приміщенні Шацької районної державної адміністрації відбулось підписання трьох договорів на виконання робіт в рамках реалізації проекту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь».

1

 

10. У Шацькому районі урочисто відкрили нову лісову дорогу між райцентром та Кропивниками

Волинські лісівники побудували дорогу між селищем Шацьк та селами Кропивники, Прип’ять та Вілиця, а також з деякими населеними пунктами Ратнівського району.

1

Читайте також:

ТОП-10 найрезонансніших подій Шацького району за 2018 рік

ТОП-10 публікацій про красу озера Світязь за версією Район.Шацьк

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024