ТОП-6 спортивних досягнень мешканців Шацького району в 2018 році

28 Грудня 2018, 10:20
Дмитро Озимок - чемпіон Європи 3104
Дмитро Озимок - чемпіон Європи

Рік, що минає, ознаменувався вагомими здобутками в спорті наших земляків – жителів Шацького району.

Район.Шацьк впродовж року висвітлював спортивні досягнення веслувальників, футболістів, дзюдоїстів, а наприкінці 2018-го підготував добірку публікацій з найважливішими подіями в спорті та іменами тих, хто прославляє Шацький край.

1. Призер чемпіонату світу з веслування Дмитро Озимок: «Гарна техніка, відчуття води і вдалий старт – це вже півперемоги»

Нинішнє літо порадувало майстра спорту з веслування на байдарках і каное Дмитра Озимка з Шацька високими досягненнями в спорті. Дві надважливі події в кар’єрі спортсмена-юніора, яким передувала потужна і довготривала підготовка - чемпіонат Європи з веслування на байдарках і каное в Італії та чемпіонат світу в Болгарії – завершилися тріумфом і зробили перспективного веслувальника знаменитим.

6

 

2. Валерія Терета: «Хочу потрапити в п'ятірку найсильніших веслувальниць України»

Валерія Терета із Шацька – одна з найсильніших спортсменок, які навчалися на відділенні веслування Шацької дитячо-юнацької спортивної школи. Чемпіонка України, переможниця і призерка багатьох всеукраїнських і міжнародних змагань, шачанка заслужено ввійшла в склад збірної України, яка виступала на чемпіонаті Європи-2018 з веслування на байдарках і каное в Італії.

2

 

3. Спортсменка з села Мельники - срібна призерка чемпіонату світу з футзалу

Спортсменка із села Мельники Юлія Дударчук – срібна призерка чемпіонату світу з футзалу та учасник «Фіналу чотирьох» чемпіонату Європи з футзалу серед жінок. Наша землячка – найвідоміша футзалістка України, вона має нагороди національної першості як у футзалі, так і у футболі. До того ж у першому виді спорту зараз є однією з кращих бомбардирів. Юлія є нападницею футзальної команди ЖКФ «ПЗМС» (Полтава), а також грає за національну збірну України.

3

 

4. Дзюдоїст із Шацька здобув бронзу на міжнародному турнірі в Варшаві

Наприкінці вересня юні спортсмени Шацького спортивного клубу «Торнадо» взяли участь у ХХ Міжнародному турнірі - Кубок Польщі «Warsaw Judo Open». Попередньо дзюдоїсти п’ять разів брали участь у цьому турнірі, але жодного разу не могли завоювати призових місць. І нарешті, в шостий раз поталанило юному спортсмену Роману Самолюку, який став бронзовим призером. В запеклих трьох сутичках він виграв поляка, фіна та білоруса, а в четвертій - програв майбутньому бельгійському чемпіону, старшому на 2 роки. Проте в останній сутичці, за третє місце, менше як за хвилину виграв чеха і гідно виборов бронзу.

3

 

5. Шацькі лісівники стали володарями Кубка району з футболу

24 серпня, у День Незалежності України, відбулися фінальні ігри на Кубок Шацького району з футболу. Беззаперечну перемогу здобула команда державного підприємства «Шацьке УДЛГ». Лісівники здолали футбольного фаворита Шацького краю, неодноразового переможця чемпіонатів та змагань на Кубок – команду спортивного клубу «Шацьк» – із вражаючим рахунком – 7:0!

4

 

6. Звання «Кандидат у майстри спорту України» отримали три веслувальники Шацької ДЮСШ

Наказом відділу з питань фізичної культури і спорту Волинської ОДА від 11 жовтня 2018 року «Про присвоєння спортивних розрядів» високе звання «Кандидат у майстри спорту України» присвоїли веслувальникам Шацької ДЮСШ Олександрові ЯгодинцюСофії Цюп'ях та Олегу Яльницькому. Веслувальники займаються цим видом спорту багато років, брали участь і перемагали у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, усі троє є чемпіонами України.

5

Читайте також:

ТОП-10 найрезонансніших подій Шацького району за 2018 рік

ТОП-10 публікацій про красу озера Світязь за версією Район.Шацьк

ТОП-10 знакових подій Шацького району в 2018 році


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39