Ювілейний підсумок життєвих здобутків шачанина Віктора Білопольця

18 Лютого 2022, 11:09
Ювілейний підсумок життєвих здобутків шачанина Віктора Білопольця 2123
Ювілейний підсумок життєвих здобутків шачанина Віктора Білопольця

Нещодавно відзначив свій 60-річний ювілей Віктор Білополець, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шацького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. Понад сорок років чоловік віддав улюбленій справі, тож мав про що розповісти під час нашої зустрічі. 

Про це пише газета «Шацький край».

Народився та зростав Віктор Іванович у селі Івниця, що на Житомирщині. У його демократичній сім’ї вибір професії ніхто не нав’язував. А зразком для наслідування став молодий сусід-ветеринар. Тож після закінчення 8 класу хлопець вступив у Новочорторийський радгосп-технікум, де успішно навчався та здобував ветеринарну освіту. Студентські роки пригадує як найкращі у своєму житті.

Читайте також: Коли поринаєш у світ вишивки, то забуваєш про все навкруги», - шачанка Катерина Кропивник

Після проходження строкової служби він продовжив навчатися у Білоцерківському сільськогосподарському інституті без відриву від виробництва. На більшості сільських господарствах Житомирщини, де доводилось практикувати, швидко адаптовувався до змін та займав керівні посади.

Згодом Віктор Білополець переїхав на Волинь, де продовжив займатися професійною діяльністю у Володимир-Волинському та Любомльському районах. Через певний час одружився з шачанкою та залишився тут і надалі.

«Тоді дуже важко працювалося, лише поголів’я свиней становило до п’ятнадцяти тисяч. Чимало було овець та інших сільськогосподарських тварин. Наприклад, Запільський колгосп налічував до трьох тисяч голів однієї лише рогатої худоби. А спеціалістів катастрофічно не вистачало.Окрім цього, ще й займалися медичним обслуговуванням сільськогосподарських тварин у населення за колгоспні кошти.Працювати доводилося понад норму: раненько вставати та пізненько лягати. Не менш відповідальною та складною була робота начальника Любомльського держзагону, який проводив дезінфекцію, дезінсекцію та дератизацію», – ділиться спогадами мій співрозмовник.

Читайте також: Степан Шковорода: чому на його честь називали центральну вулицю в Шацьку

Коли у 1993 році утворився Шацький район, Віктор Іванович продовжив свою діяльність на станції по боротьбі з хворобами, яка пройшовши не одну реорганізацію, на даний час функціонує як  Шацька районна державна лікарня ветеринарної медицини.

«Але які б реорганізації та інновації не відбувалися у нашій сфері, я та мої колеги зобов’язані адаптовуватися до змін та продовжувати працювати далі.

Сьогодні специфіка нашого відділу полягає у контролі якості продуктів харчування за новою системою ХАССП, яка передбачає міжнародні норми зниження ризику їх небезпечності. У цій роботі особливої уваги надаємо дошкільним та шкільним закладам освіти. Також йдучи в ногу з часом, використовуємо спеціальні програми, що допомагають швидко та якісно впоратися із щоденними завданнями, а у хорошому дружньому колективі не складно долати будь-які труднощі», – розповідає посадовець.

Читайте також: Від простого солдата – до офіцера: історія служби Василя Матвійчука

Але Віктор Білополець запевняє, що як би вдало не розвивалася трудова діяльність, його найбільшим здобутком є родина: дружина Людмила, син Іван та донька Оксана з сім’єю. Не лише рідним та близьким, а й усім українцям чоловік зичить міцного здоров’я, щастя, любові та мирного неба над головою. Він і не бажав би кращого подарунка у свій день народження, як закінчення війни.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024