Люди в масках: «Як я поясню півторарічній дитині, що потрібно надіти маску?», – Валентина Носуліч, мама з Підманева

27 Лютого 2021, 16:44
3341

Журналісти Район.Шацьк та фотограф Владислав Мальцев запустили спільний проєкт «Люди в масках».

Ідея проєкту – показати, як змінилося життя шачан з приходом коронавірусу.

Медична маска для багатьох може здаватися спробою впокорити суспільство, «закрити рота». Проєкт дасть можливість публічно висловити свою думку кожному та нагадає про важливість засобів захисту.

Про пандемію розповідає Валентина Носуліч, молода мама, жителька с.Підманево.

«Чесно кажучи з початку карантину дійсно боялась, як бути, бо в мене маленький син і йому часто потрібні памперси та одяг і багато іншого.

Напевно, десь протягом до пів року старалась тільки по потребі їздити до Шацька, і обов'язково маска та антисептик були в мене завжди, було досить дивно та дико. Потім згодом маска ніби невіддільною частиною. Вони були скрізь: в сумці, кишенях.

Читайте також: Люди в масках: «Пам’ятаю, як боялась без маски вийти навіть за межі свого подвір’я», – Аня Губанова, студентка

Але коли припав пік карантину, стало дуже складно тому, що в дома я залишилась з дитиною одна, чоловік за кордоном на роботі, а дитячі потреби є, і не тільки.

Якось я була змушена поїхати з дитиною до Шацька за покупками. Я звісно в масці, а син – ні. Він маленький, сердиться, бо не розуміє і боїться, коли мама закриває півобличчя.

Ми пішли до дитячого магазину за памперсами та деяким одягом і в магазині деякі люди стали скаржитись, чому дитина без маски. Як я поясню півторарічній річній дитині що потрібно надіти маску? А деякі навіть люди казали що потрібно залишати дитину в дома.

Безвихідь.

Читайте також: Люди в масках: «Сільська школа, через відсутність доступу до інтернету багатьох учнів, не готова до дистанційного навчання», – Олександр Цюриць, учитель

Дитячі потреби, їжа має бути, а розуміння того що немає як залишити дитину немає. Це мене сердило і ставило в нерозуміння.

Був випадок з лікарнею. В сина раптово став давкий кашель під час сну. Дитина засинала починала кашляти аж давилась так що не могла дихати. Я спочатку зателефонувала до місцевої медсестри вона оглянула сина, але сказала що якщо таке повториться везти в лікарню, щоб він не задихнувся.

Випадок повторився, я злякалась і попросила допомоги друзів. Нас відвезли до лікарні. Це вже було після обіду. Ми зайшли до лікаря, якому я пояснила ситуацію, а мене наcварили тому, що я привезла сина в лікарню під час карантину, бо сама можу заразитись ще й дитина під ризиком. А який у мене був вихід, коли швидка на такі виклики не їде?... 

А загалом я дуже хвилююся за рідних, які за кордоном на роботі. Хоч в них все було строго маски, вимірювання температури. Чоловік розповідав, що не зручно цілий день ходити у масці. Та і на місці тут, боялася аби менший брат не захворів.

Але особливо дивують ті, хто за якусь дрібницю можуть дорікнути люди, та самі не дотримуються правил».

Якщо ви хочете взяти участь у проєкті «Люди в масках», звертайтеся до редакції Район.Шацьк.

Кожен учасник отримає декілька професійних фото (за домовленістю) від фотографа Владислава Мальцева, одне з них мусить бути в захисній масці.

Обов'язковою умовою є згода на публікацію фото та розповіді щодо життя на карантині.

Читайте також: В Кам’янці потрібен трансформатор, в Острів’ї – дитячий майданчик: чим живе Піщанський старостинський округ

1

1

1

 

Коментарі
01 Березня 2021, 20:49
Не можу зрозуміти, для чого цей проект? Щоб зробити декілька професійних фото, чи написати цю нісенітницю? Ви зайдіть в Шацьку лікарню і подивіться наскільки лікарі дотримуються масочного режиму. Ви дійсно вірите, що маска захистить? Літом коли був пік сезону ніхто на маски не дивився, а з вересня почалося все знову, прийде час і нас одягнуть в скафандри і буде проет " Люди в скафандрах." Всі будьте здорові.
04 Березня 2021, 16:57
Медична маска для багатьох може здаватися спробою впокорити суспільство, «закрити рота». Проєкт дасть можливість публічно висловити свою думку кожному та нагадає про важливість засобів захисту.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024