Люди в масках: «Сільська школа,через відсутність доступу до інтернету багатьох учнів, не готова до дистанційного навчання», – Олександр Цюриць, учитель

20 Лютого 2021, 17:30
2896

Журналісти Район.Шацьк та фотограф Владислав Мальцев запустили спільний проєкт «Люди в масках». 

Ідея проєкту – показати, як змінилося життя шачан з приходом коронавірусу.

Медична маска для багатьох може здаватися спробою впокорити суспільство, «закрити рота». Проєкт дасть можливість публічно висловити свою думку кожному та нагадає про важливість засобів захисту.

Сьогоднішній учасник Олександр Цюриць, вчитель історії в Прип'ятській школі. 

«Карантин застав мене зненацька, як сніг на голову. Одного вечора, коли я готувався до уроків, подзвонив директор школи й сказав, що з завтрашнього дня школа йде на карантин.

Я думав це буде тижня два, не більше, а далі навчання відновиться і ми будемо відучуватися суботами. Але через два тижні сказали, що ми будемо працювати дистанційно. Дату початку стаціонарного навчання все переносили й переносили.

Найстрашніше почалося наприкінці травня, коли поступово мої знайомі почали втрачати запах, злягати з температурою. Я теж довго не протягнув і згодом втратив запах і сам, хоча Господь мене милував і я відбувся легкою формою. Зате загартував імунітет, якщо це все ж був коронавірус.

Читайте також: Люди в масках: «Пам’ятаю, як боялась без маски вийти навіть за межі свого подвір’я», – Аня Губанова, студентка

До сімейного лікаря я дзвонив, але до лікарні не ходив і тест не робив, бо не було вагомих підстав.

З першого вересня навчання розпочалося в постійному очікуванні, що школу знову закриють на карантин, але це, на щастя, не відбулося.

Діти майже не вчилися вдома. Поганий інтернет, хороша погода і юні роки не дали змоги засвоїти науку. Сільська школа (через відсутність доступу до інтернету багатьох учнів) не готова до дистанційного навчання. Поступово я звик носити маску, і з розумінням ставлюся до заходів що обмежують масові заходи, але бережуть моє здоров'я»

Якщо ви хочете взяти участь у проєкті «Люди в масках», звертайтеся до редакції Район.Шацьк.

Кожен учасник отримає декілька професійних фото (за домовленістю) від фотографа Владислава Мальцева, одне з них мусить бути в захисній масці.

Обов'язковою умовою є згода на публікацію фото та розповіді щодо життя на карантині.

4

3

5

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39