Депутати Волинської облради хочуть розібратися, чи впливає вирощування лохини на обміління Світязя

10 Травня 2020, 11:00
4865

Депутати обласної ради Володимир Бондар та В'ячеслав Богдан ініціюють створення при обласній раді комісії, яка ґрунтовно розбереться в питанні впливу промислового вирощування лохини на екологічні процеси. Крім депутатів, до цього дорадчого органу пропонують долучити екологів, фахівців водного господарства, лісівників, а також представників правоохоронних та фіскальних служб.

Про це йшлося на робочій нараді в голови обласної ради Ірини Вахович, повідомляє Волинська обласна рада.

До розмови долучилися радник голови Веніамін Туз та депутати облради Ігор Лех та Олександр Омельчук. Вирішено, що детальніше це питання розглядатиме постійна комісія з питань екології, раціонального використання природних ресурсів на своєму черговому засіданні, яке планується скликати на наступному тижні.

Володимир Бондар та В'ячеслав Богдан  пояснюють, що причина для такої ініціативи  перешкоджання веденню бізнесової діяльності одному з волинських підприємств, що займається вирощуванням лохини в Шацькому районі. Вони припускають, що до цих процесів може бути причетна виконавча влада області.

Депутати переконують, що підприємство, інтереси якого вони відстоюють, діє в рамках чинного законодавства України,  дотримується екологічних норм та не впливає на рівень водного балансу в озерах, в тому числі й у Світязі. Депутати Ігор Лех та  Олександр Омельчук поділяють думку, що метою прискіпливої уваги до підприємства  можуть бути не стільки екологічні, як політичні та інші аспекти. Вони вважають, що обласна рада повинна ретельно розібратися в цьому питанні та при потребі  захищати  місцевий бізнес, як джерело доходів до бюджету та робочих місць.  

Голова обласної ради Ірина Вахович закликає усі сторони конфлікту до конструктивного діалогу з детальним вивченням всіх позицій без емоційних заяв та безпідставних звинувачень. При цьому вона наголошує на важливості об'єктивних експертних  висновків щодо впливу промислового вирощування лохин на екологію Шацького району в цілому та водного балансу в озерах.

Читайте також: Нараду з обміління Світязя хочуть провести у закритому форматі

Чому до обшуків на «Волинській ягідці» залучили силові структури та «важких» понятих

«Я переконаний, що діяльність «Волинської ягідки» не впливає на обміління Світязя» – головний еколог Волині

Коментарі
10 Травня 2020, 16:35
Це все із-за заздрості, що моя жінка - жінка 3 тисячоліття!
10 Травня 2020, 19:24
НЕВЖЕ ЛОХИНИ ВИКОРЧУЮТЬ,А В ОЗЕРО ПІДЕ ВОДА БЕЗ ХІМІЇ ТА МІНДОБРИВ
10 Травня 2020, 21:23
Поки лохинщики розбиратимуться озеро всохне
10 Травня 2020, 22:37
Бондар! Ми до тебе прийдемо!! Обіцяю!!!
11 Травня 2020, 00:23
Ц Е ЛОХИНЩИКИ ХОЧУТЬ ЩЕ РІК ПОЦАРЮВАТИ
11 Травня 2020, 17:57
Без лохин озеро пропаде та всохне
11 Травня 2020, 21:42
А депутатів Шацького району і мешканців району ніхто не хоче послухати.<br/><br/>Який лохинний бізнес. Вони дотуються з бюджету України.<br/><br/>А туризм дає в економіку району 50 млн грн
12 Травня 2020, 09:17
Лохини краще ніж озеро.На лохинах заробляють два депутата,а на туризмі всі жителі Шацька та району
12 Травня 2020, 09:19
Комісію фінансують та проплачують депутати
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024