В Шацькому нацпарку аналізуватимуть вплив людини на природоохоронні території

20 Жовтня 2019, 12:00
2872

На базі Шацької експериментальної бази Фізико-механічного інституту ім. Г.В. Карпенка НАН України відбулось чергове засідання Координаційної ради Шацької міжвідомчої науково-дослідної екологічної лабораторії.

Про це інформують у пресслужбі Шацького національного природного парку.

З-поміж багатьох питань собливу увагу учасники приділили проблемі зниження рівня води на території Західного Полісся, зокрема в озері Світязь протягом 2019 року. За результатами обговорення були визначені основні напрями подальших робіт організацій-учасників Шацької МНДЕЛ. Крім того, було визначено пріоритетне завдання на 2019-2020 роки – оцінювання впливу природно-антропогенних чинників на екологічну безпеку природоохоронних територій Шацького поозер’я в сучасних умовах і розроблення заходів щодо мінімізації негативних наслідків.

Довідково: Шацька міжвідомча науково-дослідна екологічна лабораторія (МНДЕЛ) утворена 22 березня 2006 року, функціонує на базі структурних підрозділів ФМІ ім. Г.В. Карпенка. До складу Координаційної ради входить 25 членів, серед них і директорка Шацького НПП Марія Христецька.

Читайте також:

Як за чотири місяці змінилося озеро Світязь. ВІДЕО

Все, що зараз відомо про обміління Світязя

Народний депутат закликав урядовців рятувати Світязь

Як на Волині збираються рятувати Світязь. ВІДЕО


 

Коментарі
20 Жовтня 2019, 17:57
Скільки вже аналізувати.. можливо час діяти прийшов?? Чи Світязь мало ще обмілів? Коли настане час покінчити з лохинщиками? Чи дочекаємось поки я Луценко Порошенка по статкам дожене та Світязь з іншими озерами калюжкою стане? Нашим дітям коли розповідати будемо що Світязь був з одним островом так вони вірити не будуть.. я мовчу вже про рибу озерну..
21 Жовтня 2019, 06:55
У нас лохин нема і, вода, також впала.
21 Жовтня 2019, 14:16
Чому не пишуть про кількість добрив під кожен кущ ягоди Луценка? <br/>Якщо видобування підземної води перевищує 300 кубічних метрів на добу, необхідно отримувати дозволи.<br/>За відсутності у водокористувача дозволу на спеціальне водокористування із встановленими в ньому лімітами використання води рентна плата за спеціальне використання води справляється за весь обсяг використаної води, що підлягає оплаті як за понадлімітне використання. Про це зазначено у пп. 255.11.15 п. 255.11 ст. 255 Податкового кодексу України.<br/>Хто знає кількість свердловин, їх глибину, потужність насосів? Скільки води відкачали і скільки ще планують?<br/>Чи можна через барвник чи мініроботіа (як при обстеженні судин у людей ) відстежити рух підземних вод?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024