3 вересня в Шацьку: якщо погода ясна – такою вона буде ще чотири тижні

03 Вересня 2018, 09:30
1480

 Цитата дня: «Характер людини ніколи не розкривається так яскраво, як тоді, коли вона намагається описати характер іншої людини». Жан Поль.

Цей день в історії:

День підприємця в Україні.

1838 — в Києві відкрили Інститут шляхетних дівчат.

1912 — у Великій Британії почав роботу перший у світі консервний завод.

1914 — добровольчий легіон Українських Січових Стрільців (УСС), створений у Львові в серпні, склав присягу на вірність Австро-Угорській імперії.

1914 — американка Мері Фелпс Джекобс винайшла бюстгальтер.

1941 — У Дніпропетровську розпочав роботу Південний крайовий провід ОУН, під керівництвом Святослава Вовка.

2005 — Збірна України з футболу вперше в своїй історії здобула право виступити на Кубку Світу.

2014 — в селі Побєда на Луганщині російські бойовики здійснили обстріл з реактивних установок «Смерч» та фактично зруйнували селище. В результаті бомбардувань була теж знищена військова база 3-го батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля», що знаходилась поблизу села.

Іменинники: Олександр, Ігнатій, Корнилій, Марфа, Павло, Рафаїл, Тадей. 

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Відомі волинські веслувальники відпочили на Світязі і побували на тренуванні у Шацькій спортивній школі

Відомі волинські веслувальники Роман і Марія Повх відпочивали від напружених спортивних буднів на Шацьких озерах. Роман – заслужений тренер України, майстер спорту міжнародного класу, чемпіон етапу кубку світу – є персональним тренером Марії. Марія Повх - учасниця Олімпіади в Ріо-де-Жанейро -2016.

1

Погода 3 вересня

Не звернувши на ніч свою увагу, хмари вже з ранку виправлять цей недолік, та похмура погода буде триматися у Шацьку до самого вечора. Увечері йтиме дощ із грозою. Температура +17...+25.

Народний прогноз погоди: 3 вересня вшановується пам'ять апостола Фадея. У минулі часи представники цього імені вважались щасливими людьми: «Хто Фадей - той своїм щастям володіє». Наші пращури підмітили: якщо цього дня погода ясна – такою вона буде ще чотири тижні. На Фадея можна висаджувати цибулини нарцисів.


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024