Найбільше сподобалося шукати фейки: мельниківські ліцеїсти пригадали, чого вчилися на гуртках Район.Діти. ФОТО

23 Січня 2024, 19:38
Найбільше сподобалося шукати фейки: мельниківські ліцеїсти пригадали, чого вчилися на заняттях гуртка Район.Діти.. ФОТО 1781
Найбільше сподобалося шукати фейки: мельниківські ліцеїсти пригадали, чого вчилися на заняттях гуртка Район.Діти.. ФОТО

У Мельниківському ліцеї для учнів 9 та 11 класу відбулося підсумкове заняття гуртка Район.Діти.

Провела заняття 23 січня редакторка сайту Район.Медицина Віта Шепеля.

На початку заняття діти пригадали, які теми найбільше сподобалися під час зустрічей, чого навчилися та як використовують знання, здобуті під час гуртків, на практиці.

Так, мельниківські ліцеїсти зазначили, що найбільше на заняттях сподобалося шукати фейкову інформацію та доводити її неправдивість.

Читайте такожВихованцям Шацького будинку творчості розповіли про безпеку та шахрайства у соцмережах

Аби закріпити здобуті навички та знання, ліцеїсти розділилися на чотири команди, кожна з яких отримала по дві теми для обговорення.

Зокрема, як дізнатися, що інформація фейкова, як розпізнати шахраїв, як захистити власні фото у соцмережах, які бувають жанри у журналістики, які їхні особливості, що обов’язково має бути у новині, як критично споживати і перевіряти інформацію.

Читайте також: Вчилися писати новини: у Мельниках відбулося заняття гуртка з медіаграмотності

Також на підсумковому занятті пригадали і правила користування соціальними мережами, зокрема, чого варто і що не варто робити.

Одним із завдань було назвати медіа, які увійшли до «білого списку», тобто джерела, яким можна довіряти, та ті медіа, які працюють за стандартами журналістики.

Читайте також: У Мельниківському ліцеї відбулося перше заняття гуртка з медіаграмотності від журналістів Район.іn.ua

«У наш час дуже важливо не піддаватися на провокаційну інформацію, особливо ту, яку публікують у телеграм-каналах, мережі тік-ток, фейсбуці, інстаграмі. Довіряти варто лише тим засобам масової інформації, котрі підтвердили роками свою репутацію правдивих ЗМІ», – наголосила Віта Шепеля.

Після роботи у групах діти по черзі презентували відповіді на теми, які пропонувались до обговорення, доповнюючи чи спростовуючи тези.

Нагадаємо, що на Волині стартував проєкт Район.Діти. Мета проєкту навчити волинських школярів базових знань з медіаграмотності, основних навичок журналістів, фотографів, відеографів, ведучих, практичні поради щодо фактчекінгу, дізнатися, як використовувати медійність у майбутній професії.

Учасниками стали діти віком від 12 років, які проживають у громадах Волині: Поромівській, Любомльській, Володимирській, Шацькій, Павлівський, Рожищенській, Ковельській, Ківерцівській, Ратнівській та інших громадах. 

Читайте такожУчениці з Шацької громади стали призерками творчого журналістського конкурсу імені Івана Корсака

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024