У Мельниківському ліцеї відбулося перше заняття гуртка з медіаграмотності від журналістів Район.іn.ua

23 Травня 2023, 21:05
У Мельниківському ліцеї відбулося перше заняття гуртка з медіаграмотності від журналістів Район.іn.ua 552
У Мельниківському ліцеї відбулося перше заняття гуртка з медіаграмотності від журналістів Район.іn.ua

У Мельниківському ліцеї журналісти Національної мережі гіперлокальних медіа Район.in.ua провели перше заняття гуртка медіаграмотності з учнями 11 класу.

Відбулося заняття 23 травня. Провела його журналістка, редакторка тематичного сайту Район.Медицина Віта Шепеля.

Це уже не перше заняття, яке провела журналістка у Мельниківському ліцеї. У лютому минулого року, коли перед початком повномасштабного вторгнення інформаційна гігієна стала особливо актуальною, а російські вкиди та пропаганда стали більше поширюватися у соцмережах, на запрошення директорки Мельниківського ліцею Надії Падалюк Віта Шепеля розповідала учням про фейки, маніпуляції, та де шукати достовірну інформацію.

Сьогодні мета занять гуртків з медіаграмотності, проведення яких стало можливим за підтримки Internews Network, навчитися аналізувати та критично ставитися до інформації, як зрозуміти, що вона безпечна і корисна, а головне – правдива, а також самостійно створювати контент.

Під час занять учні також зможуть опанувати базові знання з медіаграмотності; здобути основні навички журналістів, фотографів, тримати практичні поради, як перевіряти повідомлення у соцмережах, дізнатися, як використовувати медійність у майбутній професії, а деякі  слухачі зможуть пройти журналістську практику у мережі Район.in.ua.

«Тих, хто хоче навчитися писати невеличкі тексти, писати про події, що відбуваються у навчальному закладі та селі, ми будемо висвітлювати у виданні Район.Діти, яке запустили сьогодні, 23 травня. Також я впевнена, що навички писати тексти знадобляться випускникам ліцею і в майбутньому, незалежно від професії. Сучасний світ вимагає від роботодавця, найманого працівника, клієнта навичок презентувати свою діяльність, роботу, послуги так, щоб клієнт обрав саме тебе у цій певній сфері послуг чи професії. І без правильно написаного резюме чи презентації тут не обійтись», – наголосила журналістка.

На першому занятті з учнями розібралися, які типи мас-медіа існують, їхній вплив на життя кожної людини та регіону, нагадали, що таке фейки та як шукати правдиву інформацію.

Також Віта Шепеля розповіла про інтернет-видання Район.in.ua, в якому працює сім років, його діяльність та розвиток протягом цих семи років. 

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром