Відпочинок на Шацьких озерах 2023: чому варто поїхати і чим там зайнятися

19 Липня 2023, 11:45
Шацький край 797
Шацький край

Шацькі озера чекають на туристів, але на пляжах людей обмаль. Є такі бази відпочинку, що за перший літній місяць не прийняли ще жодного відпочивальника, частина взагалі не відкрилася. Хоча до туристичного сезону усі приготувалися.

Про це йдеться в сюжеті ICTV/

Колись, встелені відпочивальниками пляжі довкола найглибшого озера України Світязя, майже порожні. Попри розпал туристичного сезону, людей небагато. Нині сюди їдуть переважно на вихідні та коли сонячна погода.

– Люди приїжджають на 2-3 дні, щоб розвіятися, отримати позитивні емоції. Ми розуміємо, що війна – все вільно. Заповнюваність буває на 2-3 дні максимум, – каже власниця бази відпочинку Віра.

Озеро набралося води і вже доволі тепле. Покращується й сервіс довкола. Ціни на житло ніхто не підіймав. Власники садиб розуміють – людям нині важко. Замешкати на Шацьких озерах можна від 150 гривень від людини, якщо ж винаймати будинок на декілька сімей – це коштуватиме від 2 тисяч гривень.

Читайте також: Шацький край: як готуються до туристичного сезону на Світязі

Є чим розважитися і шанувальникам активного відпочинку. Хоча веломаршрути, зважаючи на близькість до кордону з Білоруссю, дещо підкорегували, як і подорожі водою на байдарках.

Дискотеки та різні масові розваги тут скасовані. Та й самі туристи тепер відпочивають по іншому.

– З хорошим настроєм приїжджають відпочивати. Звісно, що ті, хто з міст, вони щодня чують сирени. В нас дуже контингент людей змінився, зі сходу України багато, – каже адміністраторка бази відпочинку Олена Герасимчук.

Спеціалізованих укриттів для туристів небагато, визнають у громаді. Більшість баз відпочинку користується правилом двох стін. Адже поки всі зусилля кинули на облаштування таких безпечних місць у школах та садочках.

Читайте також: Шацький край: показали 70-річні вишивані вручну скатертини

Якщо до великої війни Шацькі озера за сезон відвідували сотні тисяч туристів з усієї України, то нині й рахувати ніхто не береться, людей небагато. Однак місцеві запевняють – серед мальовничої природи, тиші та спокою, тут кожен знайде відпочинок до душі, який допоможе бодай на мить забути про тяжкі думки, зміцніти й далі йти до перемоги.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024