На Шаччині випробовували мисливських собак у ловлі вольєрного кабана

22 Травня 2023, 13:05
На Шаччині випробовували мисливських собак у ловлі вольєрного кабана 4588
На Шаччині випробовували мисливських собак у ловлі вольєрного кабана

Мисливське господарство – галузь виробництва, головними завданнями якого є охорона, використання та відтворення мисливських тварин, надання послуг мисливцям щодо полювання, розвиток мисливського спорту і мисливського собаківництва.

Про це інформують у пресслужбі Шацького лісового коледжу.

Днями Волинський обласний відокремлений підрозділ «Федерація мисливського собаківництва» (голова Сергій Лукашук) спільно з громадською організацією «Волинський клуб собаківництва» та Шацьким лісовим фаховим коледжем ім. В. В. Сулька (директор Ігор Жмурко) провели випробування мисливських собак по вольєрному кабану, що проходили в урочищі «Лузне» Шацької територіальної громади.

У випробуваннях взяли участь молоді собаки віком до 3-х років і також дорослі, які ще не мали польових дипломів по кабану.

За результатами експертної комісії, яку очолив суддя – досвідчений мисливствознавець Володимир Черняк, визначив переможців. Зокрема, з 12 учасників (собак), польові дипломи отримало тільки 4 собаки, а саме:

  • 1ЗСЛ Вєста (власник Богдан БАЩУК) – ІІ ст.
  • ЗСЛ Панні (власник Володимир ПОЛІЩУК) – ІІ ст.
  • ЗСЛ Амур (власник КОРЕЦЬКИЙ Ол.) – ІІІ ст.
  • ЗСЛ Дінго (Євгеній П’ЯТИГОРИК) - ІІІ ст.

Як зазначив суддя, що багатьом учасникам, з тих чи інших причин, не так поталанило, але запал у кожного учасника залишився, тим більше, що деякі мали можливість вперше ознайомити своїх улюбленців з дикими тваринами й особисто поспілкуватися в дружній атмосфері з однодумцями.

Читайте також: Студентам Шацького коледжу провели відкритий урок «Захисту України»

Варто зазначити, що цьогоріч у лісівничому виші вперше буде здійснюватись набір на навчання молодшого бакалавра на спеціальність «Лісове господарство» за спеціалізацією «Мисливське господарство». Приймання документів на навчання буде проводитися через реєстрацію електронних кабінетів з 23 червня. 

В цілому, захід пройшов на позитиві, подякували нашим захисникам, завдяки яким стало можливим проведення даного заходу.

Гостей почастувати смачним кулешем від їдальні коледжу.

Читайте також: На базі Шацького коледжу хочуть відкрити еколого-природничий ліцей

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024