Шацьк та німецьке місто Браке підписали угоду про співпрацю

11 Травня 2023, 10:04
Шацьк та німецьке місто Браке підписали угоду про співпрацю 1465
Шацьк та німецьке місто Браке підписали угоду про співпрацю

Делегація з Шацької громади на чолі з селищним головою Сергієм Карпуком побувала в місті Браке Німеччини.

Про це інформують у Шацькій селищній раді.

Нагадаємо, співпрацю між Шацьком і Браке було започатковано минулого року: після плідних переговорів між сторонами керівники населених пунктів обох країн закріпили це співробітництво на рівні муніципалітетів і почали планувати наступні етапи взаємодії.

Читайте також: Шацьк і німецьке місто Браке закріпили співпрацю на рівні муніципалітетів

Під час нещодавнього візиту очільник громади підписав угоду про співпрацю між Шацькою селищною радою та муніципалітетом міста Браке. Це стало можливим у межах проєкту «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) за підтримки його представника Ірини Іваськевич.

В угоді зазначається, що співпраця між містами-партнерами буде сконцентрована на гуманітарному напрямку, безпеці та подоланні наслідків агресії росії в Україні. Особливу увагу буде приділено співпраці молоді України та Німеччини, а також у сфері освіти, культури, медицини, спорту, економіки, політики. Окремим пунктом виділили сталий розвиток муніципалітетів за участю громадянського суспільства.

Відповідну угоду мер Браке Майкл Курц підписав і з містом Дарлово Республіки Польща, зазначивши:

«Я дуже радий підписаній угоді із Шацькою громадою та польським містом Дарлово. Сьогодні ми зробили перший, але важливий крок у нашій подальшій співпраці».

До речі, Дарлово і Шацьк є туристичними територіями, тому в майбутньому хочуть спільно розвивати цей перспективний напрямок.

Читайте також: Молодіжна рада Шацької громади співпрацюватиме з німецьким та польським містами-партнерами

«Україна отримала статус кандидата члена Європейського союзу, а це означає, що для неї відкрито більшість європейських конкурсів та програм, у яких беруть участь країни Європи. У майбутньому місто Браке буде разом із Шацьком реалізовувати проєкти від Європейської комії» - наголосив заступник мера Уве Шуберт.

В місті Браке команда з Шацька взяла участь у регіональному ярмарку, де мала можливість представити Шацький край та Україну. Завдяки освітянам та працівникам культурних закладів громади, які власноруч виготовили багато красивих автентичних виробів, в тому числі з національною символікою, українська делегація представила на ярмарку яскраву експозицію.

Мешканці Браке за символічну ціну купували крафтову продукцію, яку привезли шачани від місцевих виробників, та представницькі вироби від Любомльського лісгоспу, Шацького національного природного парку, а також жертвували кошти на підтримку ЗСУ.

Вдалося зібрати 530 євро. Усю суму буде передано на купівлю автомобіля для Владислава Пащенка, який звернувся до селищної ради за допомогою.

Представники Шацької селищної ради дякують за допомогу в організації робочої поїздки Богдану Радику (ТОВ «Вельт-Капітал»), Світлані Жогло (ПП «Проект»), підприємцям Василю Печуку, Валентину Шумику, Богдану Матвійчуку; за підтримку делегації, допомогу внутрішньо переміщеним особам з України та популяризацію Шацького краю і нашої держави – Ігорю та Олені Палахнюкам, що проживають у місті Браке.

Читайте також: Шацька селищна рада укладе угоду про партнерство з німецьким містом Браке

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024