Молодіжна рада Шацької громади співпрацюватиме з німецьким та польським містами-партнерами

16 Січня 2023, 11:05
Молодіжна рада Шацької громади співпрацюватиме з німецьким та польським містами-партнерами 1655
Молодіжна рада Шацької громади співпрацюватиме з німецьким та польським містами-партнерами

Про співпрацю молодіжної ради Шацька з німецькими партнерами стало відомо під час зборів ради 12 січня, у селі Світязь.

Про це пише Район.Шацьк.

На розгляд членів молодіжної ради винесли 8 питань.

Оксана Гаврось, голова молодіжної ради, відзвітувала про виконану за рік роботу, яка була дуже плідною та результативною. Молодь проводила благодійні концерти, аби зібрати гроші для ЗСУ. До слова, влітку цього року активісти, зокрема члени молодіжної ради Шацька, збирали кошти на антидрон-рушницю для бійців із Шацької громади. Спільними зусиллями вдалося зібрали близько 200 тисяч гривень. Також молодь провела благодійну акцію «Зігріємо наших захисників». 440 окопних свічок виготовили та передати військовим небайдужі.

Читайте також: Шацька молодь шукала нові ідеї для своєї громади в триденному таборуванні

Окрім цього молодіжна рада провела благодійні акції, спрямовані на збереження та відтворення довкілля. Серед них весняна толока та висадження ялинок на березі озера Люцимер. Ще члени молодіжної ради організовували свято до Дня захисту дітей, розфарбовували дитячий майданчик, разом переглядали українські фільми просто неба та багато іншого.

Читайте також: У Шацьку молодь переглянула фільм просто неба

Одним з найцікавіших моментів стало навчання в межах проєкту «Нові ідеї для нових громад», який реалізовується Агенцією регіонального розвитку Прибужжя у межах програми «Мріємо та діємо».

На засіданні говорили й  про налагодження співпраці між Шацької молодіжною радою та молоддю міст Браке, що в Німеччині й Влодави, в Польщі. Секретар селищної ради Богдан Тимошук повідомив, що є можливість організувати поїздку шацької молоді до міст-партнерів Польщі та Німеччини.

Читайте також: Байдужість шкодить природі: молодь у Шацьку замість смітника встановила стенд 

«Браке – місто-партнер Шацької селищної ради. Співпраця передбачає спочатку декілька онлайн-зустрічей по напрацюванню спільних тем та варіантів обміну досвідом.  Опісля буде можлива сама поїздка до Браке», – розповів Богдан Тимошук.

Про проєктну діяльність інформував Микола Полінкевич. Шацька селищна рада взяла участь у двох міжнародних проєктах: проєкт IREX-USAID, що реалізовується ГО «Агенція регіонального розвитку Прибужжя» та програма «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (Програма EGAP) реалізується Фондом Східна Європа.

Читайте також: Молодь Шацька – як рушій розвитку громади

«IREX-USAID передбачає облаштування молодіжного центру, де буде необхідна техніка для навчання та якісного проведення дозвілля: проєктор, фотоапарат, ноутбук та  офісні меблі. Інший проєкт – це відкриття та облаштування Центру активності громадян, тобто такого публічного простору, який можуть відвідувати усі мешканці громади, якщо вони бажають провести якийсь публічний захід – чи то засідання батьківського комітету, чи то зібрання громадських організацій тощо» зауважив заступник голови молодіжної ради Микола Полінкевич.

Читайте також: Молодіжна рада організувала свято для дітей на березі озера Світязь

На закінчення зборів Оксана Гаврось подякувала колегам за сумлінну працю та висловила щирі сподівання на подальшу співпрацю та втілення нових проєктів.

«Разом до нових звершень та змін! У єдності - наша сила!» - зазначила Оксана.

На зборах затвердили нових членів молодіжної ради, а також виключили тих, хто не бажає бути в молодіжній раді надалі.  Опісля обговорили ідеї та плани на майбутнє. 

Молодіжна рада при Шацькій селищній раді почала функціонувати 5 січня минулого року.

Аліна Штемпель

Читайте також:  Всесвітній день прибирання в Шацькій громаді: навели лад біля установ, у лісах, поблизу водойм

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром