Квіти на могилі і молитва на вустах: у Шацьку вшанували пам'ять загиблого земляка

28 Лютого 2023, 18:20
Вшанували пам'ять полеглого воїна 927
Вшанували пам'ять полеглого воїна

Минуло 6 років, як Шацька громада вперше відчула гіркоту втрати свого односельця під час антитерористичної операції на Сході України.

28 лютого 2017 року Сергій Мокренко, солдат Збройних сил України, стрілець 54-ї ОМБр, учасник російсько-української війни з позивним «Крук» загинув внаслідок обстрілу на передовій позиції на Світлодарській дузі, поблизу смт Луганське (Бахмутський район Донецька область) – пише 4 відділ Ковельського РТЦК та СП у Фейсбуці.

Всі ці роки родичі сумують за своїм Героєм, шачани вшановують пам’ять свого земляка, в пошані схиляючи голови перед подвигом Сергія, який ціною свого життя відстоював суверенітет нашої держави, а відійшовши у вічність, став зразком мужності та патріотизму.

Сьогодні, в день його загибелі, батьки, родичі, друзі Сергія Мокренка, начальник Четвертого відділу Ковельського РТЦК та СП Василь Матвійчук та керуючий справами Шацької селищної ради Олександр Бебко вшанували пам’ять нашого земляка, Героя, який віддав життя за рідну землю і нашу свободу, та поклали квіти на його могилу.

Читайте такожШість років смутку і болю: світлій пам'яті героя Сергія Мокренка присвячується

«Вже шість років минуло від дня його загибелі, але миру в Україні ще немає. І наш обов’язок зробити все можливе, щоб жертва Сергія Мокренка та сотень інших героїв не була марною. Щоб прапор України гордо майорів над вільною, мирною незалежною державою.

Герої не вмирають, допоки живе пам’ять про них! Слава Україні!» – йдеться у дописі.

Читайте також: 

Останнє інтерв'ю. Cергій Мокренко: «Я хочу воювати, а не заробляти гроші»

Хочемо дива... Найдивнішого дивного дива... Хочемо воскресіння твого, Крук...

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024