Шацькі працедавці торік спрямували до бюджету 124 мільйони гривень ПДФО

21 Січня 2023, 15:05
Шацькі працедавці торік спрямували до бюджету 124 мільйони гривень ПДФО 641
Шацькі працедавці торік спрямували до бюджету 124 мільйони гривень ПДФО

Упродовж 2022 року працедавці Шаччини спрямували до бюджетів усіх рівнів 124 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб.

Сума перерахованого шацькими працедавцями ПДФО перевищує показники 2021 року, – повідомляють волинські податківці.

Стабільність надходжень ПДФО, як і всіх податкових платежів – особливо важлива для державного бюджету та територіальних громад у період протидії загарбникам. Тому у податковій службі наголошують: обороноздатність країни та спроможність громад якісно виконувати завдання із забезпечення функціонування об’єктів інфраструктури значною мірою визначається податковою дисципліною представників бізнесу та громадян. 

Читайте також: Підприємців просять підтримувати громаду та вчасно платити податки

У Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують, що громадяни мають можливість до 1 березня 2023 року на компромісних умовах відзвітуватися про активи, що придбані у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування.

Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови перерахування одноразового збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому. Тому податкова служба рекомендує не втратити нагоду розпочати історію сумлінного платника податків. 

Читайте також: Туристичний збір у Шацьку: скільки треба платити і куди витратять

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті й подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно – детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Нагадаємо, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Тобто, якщо у 2022 році Ви отримували доходи, з яких не було сплачено податків, варто вже зараз спланувати своєчасне подання декларації про доходи, – рекомендують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Читайте також: Нові податки на нерухомість: за що українці платитимуть у 2022 році

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024