Мотузковий парк у Світязі: сімейна терапія у воєнний час

08 Липня 2022, 20:32
Мотузковий парк  «База Верхолаза» 1147
Мотузковий парк «База Верхолаза»

Їдучи повз трасу до озера Світязь, можна помітити мотузковий парк активного сімейного відпочинку «База Верхолаза».

Про це розповідають на сторінці Шацький край у фейсбук.

Уявіть собі телефонні розмови батька з гарячої точки зі своєю донькою або сином, де тато запевняє з трепетом в голосі та обіцяє, що він неодмінно повернеться. Тоді вони разом проведуть свій день, бавлячись у парку, будуть їсти морозиво і тішитись зустрічі. Уявіть цю велику мрію чоловіка з пекла бойових дій і його такі прості, здається, бажання. І усвідомлюючи суть сімейних зустрічей у цей час, розумієш важливість створення місцин для сімейного відпочинку, зустрічей і продовження функціонування бізнесу.

Серед численних думок щодо подібних активностей зараз, виникають іноді питання «Чи достатньо важливий внесок від цієї діяльності для перемоги? І чи можемо ми дозволяти собі радіти, коли довкола так багато смутку?»

Про це запитали Романа Свиріпу, ідейного натхненника «Мотузкового парку». Він є автором проєкту, «місця щасливих людей», що разом зі своєю дружиною Оленою створили у Шацькому краї. Щоліта це – місце гамірних дітлахів, усмішок від перемог, сміху з друзями, позитиву та оптимізму.
«Можливо, більшість сприймає цю локацію лише як «для дітей», я ж бачу цю місцину ширше, для усієї сім’ї і маю можливість споглядати це кожного дня. Тут добре проводити час з найріднішими. Тут закарбовуються радісні сімейні спогади», - розповідає Роман.

Про те, яким бачить Роман це літо, найкраще передають його роздуми, якими він щиро поділився.

Читайте такожУ Шацьку висадили алею із 19 ялин - як особливий вияв довіри до ЗСУ

 «У час, коли запитуєш себе: «А чи варто продовжувати?» трапляються ситуації, і ти вже знаєш відповідь - так! Попри усі складні обставини святкувати життя потрібно! Так було і вчора, коли татусь зі своєю ще такою юною донечкою проживали щасливі миті разом. 

Приємно було споглядати, як вони разом веселяться, як татусь продовжує бути поруч, поки його чадо сміливо долає «свої серйозні» перешкоди. Доня відчуваючи цю підтримку, приймала виклик і водночас зростала над собою, робилась сильнішою, незламною українкою. О, а як вони святкували свою маленьку перемогу! Татусь пишався донею, поки так гучно розносився її радісний сміх. Вони запам’ятають цей день, а я запам’ятаю їх обох. Млосно стало на душі, коли дізнався, що чоловік кілька днів як повернувся з гарячих бойових точок. Починаєш роздумувати про що він міг мріяти, бувши десь там далеко поряд пекла. Мабуть, про день схожий на ось цей. Мріяв і виборов цю радість для них обох. 

Не втрачаймо надії й ми, продовжуємо плекати свої маленькі та великі мрії, цінуймо час проведений разом і святкуймо життя! Адже світло завжди сильніше від темряви. Ми неодмінно переможемо!» – розповідає творець проєкту.

Тож, знайте, що відвідавши парк активного сімейного відпочинку «База верхолаза» разом зі своїми дітлахами або просто проводячи час разом, ви створюєте цінний сімейний момент, зміцнюєте опору в собі та даруєте собі та своїм дітям рушійну силу жити!

Читайте такожМолодь Шацька – як рушій розвитку громади

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024