Відпочинок під час війни: чи доречні подорожі в особливий час

16 Червня 2022, 12:15
Шацькі озера 7251
Шацькі озера

Під час війни більшість українців намагаються відновлювати економіку країни, допомагати ЗСУ та займатися волонтерством. Проте людський ресурс не нескінченний, тому кожному з нас потрібно подбати про якісний відпочинок. Цьогоріч літня відпустка істотно відрізнятиметься через безліч нюансів, які виникли внаслідок повномасштабної війни в Україні. Зокрема, велику роль відіграє психологічний аспект, осуд з боку суспільства, закритий повітряний простір та платоспроможність.

В ексклюзивному коментарі Фактам ICTV психологиня Ольга Кисленко зазначила, що планування відпустки під час війни є абсолютно нормальним, оскільки людям потрібно продовжувати жити.

– Якщо всі поляжуть у депресіях, ми перестанемо розвиватися і до чогось прагнути. Якщо ви відчуваєте потребу в подорожі і маєте ресурс, навіщо заковувати себе у в’язницю? Не потрібно вмикати стан жертви там, де це не актуально. Якщо є можливість – живіть. Ніколи не буде підходящого моменту, головне – ваша реакція і адаптація щодо подій, – переконує психолог.

Читайте такожКурорт Шацькі озера: прихисток, форпост і волонтерський хаб, який чекає українців на відпочинок попри все

Для того, щоб побороти почуття провини та абстрагуватися від можливого осуду суспільства, потрібно запитати себе: А чого хочу я? Для чого я живу?

– Якщо ви живете для інших, можете робити тільки те, що хоче суспільство. Якщо для себе, визначте свої кордони, і якщо хтось вас засуджує, робіть правильні висновки і не давайте іншим втручатися у ваш простір, – каже психолог.

Ольга наголосила на тому, що люди, які не відпочивають – більше схильні до захворювань. Тому насамперед потрібно думати про своє здоров’я, оскільки постійне перепрацювання та стрес можуть призвести до емоційного вигорання, неврозу та низки інших хвороб.

Читайте такожШацький край: яким буде відпочинковий сезон цього літа

Коментарі
04 Серпня 2022, 05:27
Якщо всі поляжуть в депресіях….бла бла бла Якщо всі продовживатимуть життя так, наче війни не має, ото буде тоді справжня біда! Смажити свою попку на палючому сонці десь за«бугром»разом з чоловіком (який по липовим докам покинув країну) ще те досягнення! Не дивуйтеся, коли через років так з 15, хлопчина, батько якого згорів в Оленівці, натовче пику сонечку, яке під час війни чілилось з мамулькой і папулькой на відпочинку! Бо депресія бахнула у мамульки, треба відпочити…ну ну 👍 Всім миру
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024