Внутрішньо переміщені особи можуть до 30 квітня подати заявку на отримання допомоги

11 Квітня 2022, 16:30
Внутрішньо переміщені особи можуть до 30 квітня подати заявку на отримання допомоги 1614
Внутрішньо переміщені особи можуть до 30 квітня подати заявку на отримання допомоги

Щоб отримати державну допомогу вимушено переміщені українці мають зареєструватися в місці, куди вони переїхали до 30 квітня.

Про це повідомили в Шацькому центрі надання адміністративних послуг.

Через військову агресію росії понад 6 мільйонів українців покинули домівки, щоб евакуюватися до більш безпечних регіонів країни. Для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) запроваджено надання допомоги на проживання, для чого потрібно зареєструватися як ВПО та подати заяву на отримання допомоги.

Відділи соцзахисту не в змозі самостійно опрацювати таку кількість звернень Для того, щоб ЦНАПи могли допомогти їм, Мінсоцполітики запустило новий функціонал у ПК «‎Соціальна громада». І тому адмінпослуги для ВПО надають відділи соцзахисту та ЦНАПи. Проте, програмне забезпечення не витримує навантаження і постійно гальмує, створюючи черги та шквал емоцій і невдоволення заявників.

Читайте також: Вимушені переселенці знайшли прихисток у санаторії «Лісова пісня»

Для того, щоб якось врегулювати ситуацію, уряд прийняв рішення про продовження терміну звернення до 30 квітня.

Так, переселенці, які звернуться за допомогою на проживання до 30 квітня, отримають її, починаючи з березня, оскільки термін, щоб стати на облік для ВПО продовжили з 14 по 30 квітня.

Читайте такожТушонки від шачан – бійцям на фронт

Наразі внутрішньо переміщеним особам можна зареєструватися у відділі соціального захисту та у Шацькому ЦНАПі. Чекають, щоб таку реєстрацію можна було здійснювати через «Дію».

У Шацькому відділі до надання послуг ВПО залучені абсолютно всі працівники, продовжено години прийому громадян. 

«Ми розуміємо, як важко нині всім, хто через агресію росії змушений був залишити свій дім, а тому намагаємося допомогти всіма можливими способами, не рахуючись зі своїм часом та силами. Проте, на свою адресу часто чуємо негативні відгуки, лайки тощо.

Тож дуже просимо терпіння, ввічливості та розуміння. Сподіваємося на толерантність наших відвідувачів. Ми працюємо на межі людських можливостей», – просять працівники ЦНАПу.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024