Шацьк: комунальники оголосили війну порушникам правил благоустрою

09 Березня 2017, 22:40

Зійшов сніг, і селище Шацьк постало перед місцевими жителями та приїжджими у непривабливому вигляді.

Ми вже демонстрували нашим читачам фото стихійних сміттєзвалищ у навколишніх лісах і зокрема в улюбленій зоні відпочинку біля озера Велике Чорне.

Після публікації працівники Шацького комунального підприємства "Будинкоуправління" вивезли від озера все сміття. Допомогти комунальникам прибрати соснову посадку зголосилися і учні 8-А і 9-А класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.- гімназії смт Шацьк, зокрема учні шкільного лісництва. Крім того, комунальники забрали з лісу контейнери для сміття, лишили тільки урни.


 

-Ми зробили це для того, щоб привчити мешканців прилеглих вулиць до цивілізованих правил поводження з відходами. Адже саме вони щодня виносять і вивозять сюди весь непотріб, яким закидана вся зона відпочинку. У Шацьку діє пакетний збір сміття, реалізовуємо населенню контейнери для відходів, які самі і вивозимо. Будь ласка, привчайтеся до порядку, - не приховує свого обурення директор комунального підприємства Іван Коваль.

 

У вівторок, 7 березня, біля озера Велике Чорне запанувала чистота. А 8 березня знову виросли гори відходів. Не знайшовши контейнерів, мешканці прилеглих вулиць викидали сміття просто посеред лісу. Серед відходів було багато сухостою і квасолиння, яке можна спалити; пластику, контейнери для збору якого стоять майже на кожній вулиці районного центру; використаних дитячих памперсів.

Аби привчити людей до порядку, комунальники будуть застосовувати до порушників правил благоустрою більш жорсткі методи впливу. До чергування в зоні відпочику - з метою виявлення порушників - залучатимуться працівники правоохоронних органів, екологічної служби.

На сьогодні в лісі вже встановлено відеонагляд, з допомогою якого можна буде оперативно виявити тих, хто забруднює навколишнє середовище і притягнути їх до відповідальності.