Шацьк після зими: сміття в лісі і забруднені береги озер

06 Березня 2017, 14:00
7429

Зійшов сніг, і селище Шацьк постало перед місцевими жителями та приїжджими у непривабливому вигляді.

Стихійні сміттєзвалища в навколишніх лісах демонструють те, що шачани не бажають дотримуватися норм цивілізованого поводження з відходами.

Не краща ситуація і на берегах озер, зокрема в улюбленій для багатьох зоні відпочинку біля озера Велике Чорне.

У районі довгий період часу діє пакетний збір сміття. Відповідно до графіка, працівники Шацького комунального підприємства "Будинкоуправління" забирають мішки з відходами від населення і вивозять на полігон ТПВ. Люди оплачують тільки вартість пакетів.

Нагадуємо графік вивезення сміття КП «Будинкоуправління».

У селищі Шацьк вивезення від населення твердих побутових відходів здійснюється кожного другого тижня місяця по днях:

Понеділок: Шевченка, Перемоги, Чапаєва, 17 вересня, Природна, Молодіжна, Б. Хмельницького, Коротка, пров. Хмельницького.

Вівторок: Незалежності, Будівельників, 8 Березня, Нова, Промислова.

Середа: 1 травня, Вишнева, О. Довженка, Я. Смоляр, пров. Я. Смоляр, Поліська, Січових Стрільців, Польова, Зелена, пров. Миру, Вільхова, Новоселів, Дружби, Івана Франка, Данила Галицького, 1 грудня, пров. 50 років Перемоги, Калинова.

Четвер: 50 років Перемоги, Садова, Гагаріна, Лісова, Озерна, Лугова, Набережна, Кільцева, пров. Набережної, Волі.

П’ятниця: Шковороди, Лесі Українки, Василя Стуса, Федорова, Електриків, Грушевського, Івасюка, Наливайка, Т. Марфюка.

Крім того, в грудні минулого року КП «Будинкоуправління» отримало 114 контейнерів ємністю 120 л та 15 контейнерів ємністю 1 100 л, які були придбані в рамках проекту «Впровадження роздільного збирання компонентів ТПВ – шлях до покращення санітарного та екологічного стану селища Шацьк».

Щоб отримати бак, потрібно лише укласти договір з КП «Будинкоуправління». На жаль, шачани не поспішають цивілізовано вивозити сміття - на сьогодні в комунальному підприємстві є тільки до 40 укладених договорів.

Решта робить це нецивілізовано.

Через трохи (ближче до Великодня) бюджетників та державних службовців змусять прибирати територію району. Вони це зроблять. Проте проблему це не вирішить.

Допоки тих, хто засмічує навколишнє середовище, не почнуть виявляти і карати пристойними штрафами.

1


 

Коментарі
06 Березня 2017, 18:00
жесть, бидло є бидло
06 Березня 2017, 20:57
Циганський табір
07 Березня 2017, 00:16
звичайно це не красить шачан але щоб такого не було для того є те саме комунальне підприемство очолюване Ковалем якому надали техніку та евро кошти щоб не пісок собі на участкі возити щоб на ліс ризати на горі працівниками собі до дом щоб не поля обробляти собі трактором і щоб не освоювати кошти европи а щоб за ці кошти щось робити для покращення в райьоні також для цього підприемства перераховуються кошти громади пора щоб громада та зі сторони європи Девід Кічак який вчив як освоювати евро кошти вже зробила там ревізію друге в райьоні є також так званий парк якій мае свій пост на веньському де збирають кошти для збору мусору також роботи цих структур не видно зовсім тількі кричать давай кошти та іздять з протянутою рукою шукають так званого інвестора .
07 Березня 2017, 00:30
А що комунальники, чи парк мають відстрілювати деб...в, чи витирати їм одне місце. Скоро хтось напевно нарветься.
07 Березня 2017, 00:31
Підтримую "МИ". Вчора була біля Чорного озера. Очевидно, що сміття там не вивозилось з часу Різдвяних свят. Згідно наданого графіка, комунальна техніка в Шацьку "працює" один тиждень на місяць. А що роблять ще 3,5 тижня? Чистять вулиці і тротуари? "Не думаю". Пропозиція до місцевих депутатів: Вас ми обираємо, давайте будемо обирати завкомунгоспом. Хай ним стане добрий господар, а не абищо.
07 Березня 2017, 00:49
Звичайно винні всі крім тих хто гладить. Так роби і дітей своїх вчи.
07 Березня 2017, 01:02
А де по вулицях побачиш смітники? Зїсти цукерку на початку шацька, а папірець до центру в смітник нести?
07 Березня 2017, 01:35
Одним словом СВИНІ. Не бачити нам Європи.
07 Березня 2017, 11:04
нанесли сміття жителі навколишніх будинків, а собаки розтягли навколо смітників. Чому не підпалити сміття те яке на фото з двору десь інде, постоти 10 хвилин, загорнув жар і все чисто у дворі і в лісі.<br/>Чому завжди шукати винного? Україна починається з СЕБЕ.
07 Березня 2017, 12:05
Шановна Аліно, а ви зверніть увагу на першу фотографію під статтею, і ніби смітник є, а сміття все одно не в ньому. То напевно причина не у відсутності смітників, не у їх кількості і розташуванні, а вся причина у людях, які звикли робити те, що їм заманеться.
07 Березня 2017, 12:48
Ось уже два роки як у Шацьку запроваджено пакетний вивіз сміття від населення, а з січня цього року - ще і контейнерний. Проте, за цих два роки жителі селища і прилеглих до озера Чорне вулиць, зокрема, не поспішають купувати мішки або укладати договори на контейнери (укладено аж 6!!! договорів). І справді, для чого? Це ж такі витрати! Один мішок коштує 5 грн., а вартість одного контейнера - 20 грн. у місяць. Страшенні гроші в теперішній час!!! <br/>Багато наших жителів їздять за кордон і напевне повинні знати, що там за сміття цивілізовані люди платять гроші, а не викидають його де попало і не чекають, що за їх хтось заплатить чи хтось прибере. <br/>Проте це не стосується наших шацьких людей, в яких найкраще виходить шукати винних та поливати брудом місцеву владу.<br/>БРАВО ВАМ, ШАЧАНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07 Березня 2017, 13:11
Є загально відома істина, яку тільки ніхто не дотримуються, &quot;Чисто не там де прибирають а там де не смітять!!!&quot;
07 Березня 2017, 13:54
До вашого відома, сміття з контейнерів від Чорного вивозиться щотижня і щотижня там такий с...ч. То напевно справа не в комунальниках. Правда, а що так дуже хочеться бути завкомунгоспом?
07 Березня 2017, 15:49
Люди добрі, чому Ви переживаєте, зараз ближче до Пасхи державних службовців, ЯК ЗАВЖДИ, поженуть сміття збирати по всім закамаркам Шацького району, І сміх , І гріх кому скажеш таке, а центр зайнятості стільки має безробітних, які просто приходять відмічаються і щомісяця отримують гроші, Таке тільки в нашій державі можна побачити, почути і відчути на собі, Сміх через сльози :)
07 Березня 2017, 16:06
З власної будки всі вміють гавкати, а ви спробуйте своє &quot;фе&quot; висловити особисто, безпосередньо тим людям, які вас не влаштовують. Проте, ви цього не зробите, кишка тонка. Ото тільки і можете, що сидіти вдома і обкакувати все, що можна і не можна. <br/>Люди, майте совість, поважайте одне одного.
07 Березня 2017, 20:50
бидло іншого епітету немає
07 Березня 2017, 23:14
А біля Чорного живе майже одна інтелігенція,для таких людей мабуть стидно вивезти самому сміття--а легше жбурнути подалі від хати -хай комунгосп розгрібає
10 Березня 2017, 01:49
так я там Жмурка з пакетами не один раз бачила
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50