Шацьк та Влодава подали спільну заявку на отримання ще одного гранту

06 Березня 2020, 09:28
Шацьк та Влодава подали спільну заявку на отримання ще одного гранту 1883
Шацьк та Влодава подали спільну заявку на отримання ще одного гранту

Новий грантовий проєкт Шацька та Влодави стосується співпраці вищої школи (старші класи школи та коледжі) щодо збереження природи, лісового фонду двох територій.

Про повідомляє пресслужба Шацької районної ради у фейсбуці.

27 лютого Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, відвідав з робочою поїздкою Влодавський Повіт, що в Польщі. Очільник районної ради зустрівся з Анджеєм Романчуком, старостою Влодавського повіту для планування спільних заходів на 2020 рік. 

Голова Шацької районної ради та староста Влодавського повіту обговорили реалізацію спільних проєктів.

Як відомо, на сьогодні впроваджується великий інфраструктурний проєкт «Покращення екологічної ситуація у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь», що реалізовується з 2018 року в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна».

Читайте також: Адамчуки-Збереже: в цьому році змінять формат Днів добросусідства

Подано ще одну заявку на отримання нового гранту в межах транскордонного співробітництва. Новий проєкт стосується співпраці вищої школи (старші класи школи та коледжі) щодо збереження природи, лісового фонду двох територій. Про результати надання гранту стане відомо в середині квітня.

Шацький та Влодавський керівники мають сподівання, що в межах реалізації проєкту весною цього року буде організовано зустріч українських та польських школярів в Шацьку. Головною темою спілкування стане ознайомлення польських учнів з природними особливостями Шацького краю. Окрім цього, школярам покажуть як працює Шацький національний природний парк та Шацький лісовий коледж .

Конкретніші деталі намічених планів будуть обговорюватися наступної зустрічі керівників, під час запланованого візиту польських колег до Шацька. Зустрічі відбувалються в межах угоди про співробітництво між Шацьким районом Волинської області та Влодавським повітом Люблінського воєводства, що була підписана 20 лютого 2019 року.

Відповідно до угоди, такі зустрічі мають проводитися регулярно за рішенням сторін.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024