Працівники Шацької ОТГ вивчали, як мають функціонувати юридичні служби в органах публічної влади

03 Лютого 2020, 09:26
1951

У Луцьку юристів ОТГ вчили, як мають функціонувати юридичні служби при громадах.

Про це йдеться на сайті Шацької ОТГ.

28 січня у Луцьку секретар селищної ради Людмила Цевух, головні спеціалістки  відділу економічного розвитку, комунального майна, містобудування та архітектури Оксана Тимошук та Оксана Короць, головний спеціаліст відділу організаційно-правового забезпечення Сергій Боярчук підвищили кваліфікацію за спеціальною короткостроковою програмою «Особливості функціонування юридичних служб в органах публічної влади».

Ця програма реалізовується в межах проєкту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), організованою Волинським РВ Асоціації міст України (Асоціація міст України).

Тонкощі у роботі системи «ProZorro», дії з комунальним майном, зокрема, передача в оренду, списання, постановка на облік безхазяйного майна, публічні закупівлі та нове у ліцензуванні місць зберіганні і продажу підакцизних товарів, сплаті акцизу до місцевих бюджетів та інше. Ось ці теми зібрали в Луцьку представників органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Шацька ОТГ – серед лідерів з освоєння інфраструктурної субвенції

Фахівці-юристи стали учасниками навчального практикуму на тему «Система ProZorro: здійснення публічних закупівель в органах місцевого самоврядування, оренда комунального майна».

Як повідомляє у соцмережах Волинське РВ АМУ, торкнулися на практикумі і, попередньо неанонсованої, але дуже важливої, теми акцизів на нафтопродукти та підакцизних товарів.

Так про особливості порядку ліцензування, продажу та зберігання підакцизних товарів розповіла заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області, начальник відділу ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами Людмила Малярчук.

Ця тема важлива для органів місцевого самоврядуваня, адже місцеві бюджети мають декілька джерел і одне з них - отримання прибутку від плати за ліцензії на продаж підакцизних товарів, а віднедавна питання ліцензування нафтопродуктів, їх зберігання та продаж постало дуже гостро, а з квітня штрафи за порушення сягатимуть щонайменше півмільйона гривень. Так у громад буде можливість поповнити своїй бюджети належно контролюючи дотримання законодавства на своїх територіях.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024