Шацька ОТГ – серед лідерів з освоєння інфраструктурної субвенції

30 Січня 2020, 17:40
Шацька ОТГ – серед лідерів з освоєння інфраструктурної субвенції 2541
Шацька ОТГ – серед лідерів з освоєння інфраструктурної субвенції

Інфраструктурна субвенція об'єднаними територіальними громадами у 2019 освоєна на 99 %.

 У 2019-му році для Волинської області ця субвенція становила 126,4 мільйона гривень, яку пропорційно розділили відповідно до площі та кількості населення між 50 ОТГ області. Загалом реалізували 198 проєктів, йдеться на сайті Волинської ОДА.

Про це розповів начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Микола Томчук під час оперативної наради, яка відбулася 28 січня цього року під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка.

Читайте також: Шацький район забезпечив виконання держбюджету на 99 відсотків

В процесі реалізації інфраструктурних проєктів деяким ОТГ вдалося зекономити кошти, на які вони написали додаткові проєктні заявки. Таким чином, ще 38 проєктів – реалізували внаслідок економії. 

«Стовідсотково освоїли кошти інфраструктурної субвенції 23 об’єднанні територіальні громади. Серед лідерів освоєння цих коштів громади Луцького – 6, Любомльського – 2, Ковельського – 4, Володимир-Волинського – 2, Ківерцівського – 2, Турійського – 2, Іваничівського – 1, Локачинського – 1, Маневицького – 1, Старовижівського – 1 та Шацького – 1 районів»,  – розповів Микола Іванович. 

За словами Миколи Томчука, є територіальні об’єднанні громади, які не зуміли освоїти кошти інфраструктурної субвенції в повному обсязі. Таких громад – 27. Рівень освоєння фінансового ресурсу у таких громадах на рівні 96 – 99 відсотків.

«Невикористаними залишилися 1,35 мільйона гривень. Це лише 1 відсоток від загальної суми субвенції з державного бюджету», – наголосив посадовець.

Кошти державної субвенції були спрямовані на будівництво та реконструкцію закладів освіти, медицини та адмінприміщень, капітальний ремонт вулиць та встановлення вуличного освітлення, покращення спортивної інфраструктури об’єднаних громад та купівлю спецтехніки.

«Яка причина не освоєння частини коштів деякими громадами?» – поцікавився голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко у керівника управління містобудування та архітектури.

Він також зазначив, що надалі потрібно працювати активніше, аби усі кошти виділенні з державного бюджету на розвиток освоювалися стовідсотково

Як зазначив Микола Іванович, причини такої ситуації різні. Це і несприятливі погодні умови, невчасно проведенні тендерні закупівлі тощо.

«Впевнений, що голови таких об’єднаних територіальних громад врахують усі помилки, яких допустили у цьому році та працюватимуть активніше», – наголосив Микола Томчук.

Нагадаємо, що за кошти інфраструктурної субвенції в Шацькій ОТГ зробили тротуари по вулиці Незалежності (від вул. Шевченка до вул. 17 Вересня).

Розмір інфраструктурної субвенції у 2019 році для Шацької ОТГ становив 2 мільйони 492 тисячі гривень.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром