Директор Шацького молокозаводу просить допомогти з пасовищем родині, яка утримує 37 корів

18 Жовтня 2019, 10:40
2661

Підтримати молочне господарство просив на комісії Шацької районної ради директор Шацького молокозаводу Михайло Поліщук.

У жителя села Хрипськ Петра Бруска на сьогодні в господарстві є 37 голів великої рогатої худоби, з них 13 дійних корів. Молоко селянин здає в Шацьк. На сьогодні господар хоче збільшити кількість худоби, але є проблема з відсутністю потрібної площі пасовиська, – повідомляє прес-служба Шацької райради.

Тому на комісії розглянули питання можливості надання землі для випасу худоби, спільно з Віталієм Юрчуком, начальником міжрайонного управління у Любомльському і Шацькому районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Під час обговорення постійна комісія рекомендувала Ростанській сільській раді розглянути можливість облаштування громадських пасовищ, передавши землі з державної у комунальну власність та звернутися до Держгеокадастру для виготовлення документів на оформлення громадського пасовища.

Власнику господарства депутати порадили звернутися до сільської ради щодо можливості користуватися землями невитребуваних паїв. А також депутати рекомендували районній державній адміністрації підготувати та подати на розгляд сесії районної ради зміни до програми підтримки фермерських господарств.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024