У Шацькій РДА основний акцент робили на реалізації проекту з каналізування

19 Липня 2019, 17:55
2851

Основний акцент у програмі соціально-економічного розвитку району у першрму півріччі цього року був спрямований на реалізацію природоохоронних заходів.

Про це на колегії в Шацькій РДА повідомила Ольга Турич, головна спеціалістка відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій райдержадміністрації, звітуючи про підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку Шацького району за І півріччя 2019 року.

За її словами, протягом звітного періоду в районі робота структурних підрозділів райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, районних організацій та установ була спрямована на забезпечення досягнення показників програми економічного і соціального розвитку району з урахуванням пріоритетів, визначених Стратегією розвитку Волинської області на період до 2020 року.

Читайте також:Чи виконує Пульмівська сільрада свої повноваження

Основний акцент – на реалізацію природоохоронних заходів, зокрема, будівництві каналізаційних мереж навколо озера Світязь за кошти Євросоюзу (частка державного бюджету – 25 млн.грн.). Також район отримає кошти екологічного фонду області – 228 тис.грн., які спрямують на зариблення озер (100 тис.грн.), та закупівлю контейнерів для роздільного збору сміття (128 тис.грн.).

До обласної адміністрації подали список об’єктів, будівництво та капітальний ремонт яких потребує державних коштів та інших джерел фінансування. Як відзначив перший заступник голови Шацької РДА Віктор Плейтух, в цьому році розпочнуть будівництво Піщанської школи, як і будівництво длроги Шацьк-Ратно.

Ольга Турич також поінформувала про заходи, які реалізовувались в рамках програми в галузі сільського господарства, розповіла про ситуацію на ринку зайнятості, пенсійного забезпечення, соціального захисту, охорони культурної спадщини та в інших галузях. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024