Чи виконує Пульмівська сільрада свої повноваження

18 Липня 2019, 16:15
2255

На колегії Шацької РДА розглянули питання про виконання делегованих повноважень Пульмівською сільською радою.

Про це інформувала членів колегії керівниця апарату Шацької райдержадміністрації Вікторія Кужель. 

Вона зазначила, що населені пункти (а їх є чотири на території сільради) забезпечені доступом жителів в отриманні товарів першої необхідності, стаціонарним телефонним та мобільним зв’язком, частково – безпровідним Інтернетом.

Бюджет сільради у 2019 році затверджений в сумі 2,1 млн.грн. За перше півріччя бюджет села поповнився  на 329 тис.грн. власних доходів, видатки профінансували в сумі 968,2 тис.грн. (план – 1,1 млн.грн.).

Також доповідачка відзначила, що Пульмівська сільрада не виконує деякі свої повноваження у галузі житлово-комунального господарства (не здійснюються заходи щодо розширення та вдосконалення мережі житлово-комунального господарства, тобто на сьогодні відсутнє централізоване водовідведення (хоча на даний час ведуться роботи щодо будівництва каналізаційної мережі та системи очистки стічних вод у с.Пульмо).

Водопостачання представлено шістьма артсвердловинами, з яких дві діючих, а чотири законсервовані, Стосовно повноважень в у сфері містобудування та архітектури, то тут не проводилася організація роботи, пов’язана зі створенням та і веденням містобудівного кадастру населених пунктів.

Прозвучала інформація про функціонування та стан закладів освіти, медицини і культури на території сільради, роботу органу місцевого самоврядування у сфері земельних відносин, зокрема, паювання (процес іде до завершення). Так, сільською радою прийнято розпорядження про видачу правовстановлюючих документів на земельні частки (пай) 165 громадянам, видали більше чотирьох тисяч державних актів та зареєстровано речових прав. Також на території сільради видано 2,5 тисяч державних актів та речових прав на право власності на землю для ведення особистого селянського господарства та індивідуального будівництва.

На території сільради зарезервували ряд інвестиційно-привабливих ділянок, які можуть бути використані в рекреаційних та комерційних цілях.

Загалом же після озвученої інформації  роботу сільської ради щодо реалізації делегованих повноважень визнали задовільною.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024