Без паніки: знайшли спосіб врятувати Світязь від обміління

05 Липня 2019, 11:45
8130

Чи не обміліє озеро? Це питання – перше, яке турбує мешканців Світязя. Вони довго чекали, коли до них «прийде цивілізація». Багато років люди просили каналізацію, і питання нарешті зрушилось. А ще – цього року почали реконструювати набережну, щоб наш волинський курорт став по-справжньому європейським.

Люди щасливі від цих змін, але тепер переживають: чи не даремні всі ці старання? Адже якщо озеро продовжить міліти – ми втратимо цю перлину туризму, – йдеться на сторінці народного депутата Степана Івахіва у Facebook.

На зустріч із мешканцями Світязя прийшла директорка Шацького національного парку Марія Христецька. Вона розповіла, що шлях, як з цим боротись знайшли – несправність гідроспоруди і вже восени почнеться її ремонт. Тому ситуація – під контролем і приводів переживати немає.

Читайте також: «Я виконав усі зобов’язання перед своїми виборцями» – Степан Івахів

Світязь: народний депутат зустрівся з місцевими жителями 

«Окрім озера і туризму, обговорили з мешканцями Світязя план дій на наступну каденцію. Вирішили, що будемо працювати над тим, щоб збудувати новий садок, утеплити фасад школи, збудувати об'їзну дорогу Підманове-Омельне. Для села Омельне утеплимо ФАП та проведемо внутрішній ремонт. У Підмановому вже готується проект нового клубу, а також потрібно добудувати їдальню та актовий зал до школи», – йдеться на сторінці депутата.

2
Фото депутата Шацької райради Сергія Сидорука
Фото депутата Шацької райради Сергія Сидорука

Коментарі
05 Липня 2019, 20:52
Перше фото - це фото не з рубрики &amp;quot;Без паніки&amp;quot;. Тому коли ви публікуєте ЧУЖЕ фото, то могли хоча б зробити посилання на оригінал. <br/>Я не хотів проводити будь яку дискусію щодо причин обміління Шацьких озер, так як побачив байдужжя місцевих засобів масової інформації щодо цієї проблеми, про те все ж таки не зміг проігнорувати дану статтю &amp;quot;Без паніки..&amp;quot;, так як на мою думку ця стаття не розкриває проблеми обміління оз.Світязь і тим більше не дає пояснення щодо вирішення даного питання. Без сарказму, пильно спостерігаю за діяльністю Марії Христецької, про те мені здається, що наш національний парк забув про наукову та іншу дослідницьку діяльність, та повністю зайнявся рекреаційною (комерційною) діяльністю. В нас (жителів району) виникає багато питань щодо причин обміління наших озер, про які ЖОДЕН високопосадовець ЖОДНОГО аргументованогои доказу за останні роки так і не спромігся надати. Це і посушливі літні дні останніх років, і можливий вплив Хотиславського кар'єру, і багато - багато іннших можливо менш - більш обгрунтованих причин таких наслідків. Про те причин багато, а наслідок один. І нас цікавлять ЗРОЗУМІЛІ ОБГРУНТОВАНІ причини наслідку. Зрозумійте шановні відвідувачі інтернт-ресурсу, якщо закрити шлюз між озерами Світязь та Луки, то озера Луки та Перемут зникнуть, або перетворяться в болота. Ніхто, нажаль, проблемами обміління Шацьких озер не займався, не займається і не буде займатися, оскільки у всіх призначених ДИРЕКТОРІВ ШНПП інша місія...
06 Липня 2019, 09:53
Щоб вода не витікала треба закрити кранік.!
06 Липня 2019, 09:56
Щоб вода не витікала треба закрити кранік.!
27 Липня 2019, 04:09
Фу яке болітце .БІЛЬШЕ В ТОЙ РОЗСАДНИК КОМАРІВ НЕ ПОЇДУ
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024