Потрібно обмежити виділення земельних ділянок біля державного кордону

24 Жовтня 2016, 15:00
1416

Прикордонники просять обмежити виділення землі біля меж держави.

Про це йшлося 24 жовтня під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації, - пише Волинський інформаційний портал.

Нагадаємо, що на Волині воїнам АТО та родинам загиблих бійців виділили понад 3 тисячі земельних ділянок.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик зауважив, що до нього звернулося керівництво державної прикордонної служби та ДФС із проханням звернути увагу на недопустимість виділення землі «біля полоси» - у прикордонній зоні. Це перешкоджає оперативній роботі прикордонників, працівників митної служби.

Окрім того, це створює прецеденти передачі у власність земель прикордоння. Так, у зоні розвитку митного переходу Устилуг (де планувалося розширення) практично всі землі приватизовані.

«Виникає питання: про яке розширення може йти мова?», - зазначив голова ОДА і додав, що в цьому випадку землі доведеться або викупляти втридорога, або вилучати за рішенням Верховної Ради, що викличе великий негатив серед населення.

Читайте також: Адамчуки: селяни борються за свої городи.

У матеріалі йдеться про те, що людські городи площею 16 га, які розташовані за межами села Адамчуки (на самому кордоні з Польщею), головне управління Держгеокадастру за погодженням Грабівського сільського голови нещодавно віддало у приватну власність.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024