Шацьк: у каплиці святої мучениці Тетяни освятили вербу

22 Квітня 2019, 10:00
У каплиці святої мучениці Тетяни освятили вербу 3518
У каплиці святої мучениці Тетяни освятили вербу

В каплиці святої мучениці Тетяни смт Шацьк на свято Входу Господнього в Єрусалим освятили вербу.

В неділю, 21 квітня, Свята Церква відзначала  Вхід Господній в Єрусалим. Це свято у християнському році належить до числа дванадесятих.  У каплиці в день пам'яті цієї події відбулося святкове богослужіння.

Під час проповіді протоієрей Роман Скірак, настоятель парафії святого Архістратига Михаїла ПЦУ смт Шацьк, розповів прихожанам історію цієї події. Урочистий вхід Ісуса в Єрусалим був вступом Його на шлях хресних страждань. У старозавітнього вибраного народу був звичай: царі і переможці в’їжджали до Єрусалиму на конях або ослах, і народ урочистими вигуками, з пальмовими гілками в руках, зустрічав їх. Виконуючи пророцтва Старого Завіту, Христос саме таким урочистим чином в’їжджав в Єрусалим як Цар, Царство Якого не від світу цього, як Переможець гріха, прокляття й хвороби, диявола і смерті.

Каплиця не могла вмістити тієї кількості вірян, які прийшли цього дня на молитву. Більшість стояла надворі. Людей не розігнав навіть дощ, бо всі хотіли почути сакральне: «Сьогодні благодать Святого Духа нас зібрала, і всі, взявши Хрест Твій, промовляємо: благословен Хто йде в Ім’я Господнє; осанна в вишніх!». 

Завершилася служба традиційним освяченням гілочок верби.

5

4

4

4

4

4

 

 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024