Володимир Захарко: постійний перехід Адамчуки-Збереже сприяв би розвитку регіону

13 Серпня 2016, 10:00
1686

Під час відкриття переходу Адамчуки-Збереже в рамках Європейських днів добросусідства Володимир Захарко, директор Шацького національного природного парку, наголосив на важливості міжнародної події в житті району.

-Шацький національний природний парк у 2012 році ввійшов до складу транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся» - разом із Поліським парком Народовим (Польща) та Державним заказником «Прибузьке Полісся» (Білорусь). Четвертий рік поспіль ми працюємо над спільними проблемами, проводимо тристоронні дослідження та моніторинг природного середовища. Під час Днів добросусідства українці і поляки отримують чудову можливість зустрітися і обговорити те спільне, що нас об’єднує, - відзначив директор парку.

Питання будівництва постійного переходу Адамчуки-Збереже набуває все більшої актуальності. Зі слів Володимира Захарка, переповнені автомобілями митниці не лише утруднюють офіційні зустрічі, а й стають перешкодою для поляків, котрі виявляють бажання відпочити на Шацьких озерах. Новий перехід зняв би цю проблему, більше того, міжнародний туризм сприяв би розвитку туристичної інфраструктури прикордонної території і загалом цілого регіону Шацьких озер.

Нагадаємо, 11 серпня в Шацькому районі стартували Європейські дні добросусідства. Українці і поляки взяли участь у відкритті переходу, у роботі спільної VII міжнародної конференції «Наше Полісся, наш Буг», а також форумі підприємців. Сьогодні стартував заплив Бугом на каяках і транскордонний забіг Збереже-Світязь-Збереже.

Завтра, 14 серпня, на польській стороні відбудеться Надбужанський ярмарок, екуменічна молитва, на українській - концерт з участю українських і польських творчих колективів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024