Європейські дні добросусідства: відкриття переходу

11 Серпня 2016, 15:00
3387

11 серпня на території Шацького району розпочалися Європейські дні добросусідства.

Вже сьомий рік поспіль цей міжнародний захід об’єднує жителів прикордонних регіонів України і Польщі, залучаючи владу і громадськість до спільних конференцій і форумів, культурно-мистецьких дійств, спортивних змагань і просто щирого спілкування.

На понтонному мосту, що з’єднує території українського села Адамчуки і польського Збереже, зустрілися делегації двох країн.

Шацький район на зустрічі представляли Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, Сергій Сидорук, перший заступник голови Шацької районної державної адміністрації, Сергій Віннічук, Шацький селищний голова, Василь Голядинець, Грабівський сільський голова, Володимир Захарко, директор Шацького національного природного парку, Ніна Вирович, директор Шацького міського будинку культури. Прибули на відкриття тимчасового пункту пропуску й обласні керманичі: Олександр Степанцов, перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації, Юрій Кресак, начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації, Іван Мирка, директор департаменту інфраструктури і туризму облдержадміністрації, Олександр Пирожик, перший заступник голови Волинської обласної ради.

Представники влади Шацького району та керманичі Волині потиснули руки своїм польським колегам: старості Влодавського повіту Анджею Романчуку, віце-старості Адаму Панасюку. Обмінявшись короваями і перерізавши символічну стрічку, українці і поляки поїхали на спільну VII міжнародну конференцію «Наше Полісся, наш Буг».

А тим часом пункт пропуску запрацював на повну. Поляки переходили кордон переважно з велосипедами. Хоч і неблизька відстань до Шацька – понад 20 км, утім, сусідів, які добиралися до селища на двоколісному транспорті, це не лякало. Як і дорога-кам’янка від Адамчуків до Залісся. Більше того, по обіді поляків на велосипедах бачили не тільки в Шацьку, а й у Світязі.

Українців, які добиралися в Польщу пішки, скупчилося перед мостом в рази більше, як поляків.

На українській стороні розгорнуто виїзну торгівлю.

Завтра, 12 серпня, о 7.00 на рекреаційній території «Pompka», над старим руслом Бугу, відбудеться відкриття рибальських змагань; об 11.00 на території Шацького району розпочнеться V Поліський форум підприємців. 

Європейські дні добросусідства триватимуть до 15 серпня (включно). В програмі - екуменічна молитва, Надбужанський культурно-рекреаційний фестиваль, виступи українських і польських творчих колективів, заплив Бугом на каяках, транскордонний забіг Збереже-Світязь-Збереже та багато іншого.


 

 

 

 

Коментарі
12 Серпня 2016, 01:44
....і Жора малдаван з айфоном)
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром