Священик із Шацька і капелани Волині привітали воїнів з Днем Збройних сил України

09 Грудня 2018, 16:50
3042 Джерело: Facebook

Волинські капелани, серед яких протоієрей Роман Скірак, настоятель парафії святого архістратига Михаїла смт Шацьк, провідали на сході 14-у окрему механізовану бригаду.

Про це пише волинський священик Матвій Олійник на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні Україна проходить історичний час! В умовах війни нині формується стежка до виходу у гавань незалежності Української Держави та Помісної Церкви. Значиму роль в цьому відіграють наші Захисники, які ціною власного життя дарують нам мирне небо у нашому повсякденному житті! Нині переважна частина України найбільше довіряє Українській армії та Українській Церкві.
Тому наш святий обов’язок - пам’ятати і бути вдячними їм за це! 
З 4 по 8 грудня з благословення Високопреосвященішого Михаїла, митрополита Луцького і Волинського, військові священики Волині, духовенство та волонтери із капеланською місією відвідали нашу народжену та загартовану в боях 14-ту окрему механізовану бригаду на Сході. Піднесли свої молитви і привітали воїнів з Днем Збройних Сил України! За поданням штатного капелана 14 ОМБр прот. Ігоря Бігуна понад 20 військових отримали медалі «ЗА ЖЕРТОВНІСТЬ І ЛЮБОВ ДО УКРАЇНИ» від Святійшого Філарета, Патріарха Київського і всієї Руси-України.
Слова привітання побратимам звучали і від командира бригади Сергія Войченка, який закликав у згуртованості і любові до Батьківщини твердо йти до перемоги.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять наших загиблих захисників.
«Ковтком свіжого повітря» стали українські пісні у виконанні духовенства, які нагадали про рідний дім і тих, хто чекає вдома. Протягом усього святкового дня із привітальною місією відвідували батальйони бригади, які розташовані на лінії фронту, роздаючи привезені святкові смаколики та подаруки. Адже настає передріздвяний час, найурочистіше родинне зимове свято - Різдво ХРИСТОВЕ! Нехай і вони, смакуючи гостинці, відчують тепло новонародженого Спасителя і радість цілющої РІЗДВЯНОЇ КОЛЯДКИ!
Напередодні Дня ЗСУ в Україні відзначали День волонтера. Ми вдячні усім, хто підтримував нас і робить це до сьогоднішнього дня!
Слова подяки церковним громадам: Свято-Пантелеймонівська смт Люблинець, Свято-Михайлівська смт Шацьк, Петро-Павлівська смт Голоби, Свято-Михайлівська с. Воля Ковельська, Свято-Покровська с. Любитів, Різдва Пресвятої Богородиці с. Мощена та с. Білашів, Свято-Юрівська с. Дубове, Свято-Миколаївська с. Колодяжне, Свято-Василівська смт Стара Вижва з селами. Прот. Андрію Закидальськомуіз громадою. Нашим маленьким вололонтерикам школи с.Козлиничі!
Висловлюємо вдячність волонтерам-благодійникам Івану Буряку, Ігорю Рублю, Василю Дзеблюку, Ярославу Гірічуку, Наталії Сіховській, Ірині Терещук, Сергію Абрамчуку, працівникам Ковельської районної бібліотеки, сім’ї Юрченко (Київ), пану Андрію (Полтава), та багатьом іншим добродіям за сприяння і допомогу, про яку знає Господь!
А Він знає наші можливості і наміри! Тож воздасть усім сторицею! 
Найбільше, що розчулило, це щирі дитячі послання! «Дитячі думки і побажання - це мотивація для військових у наближенні перемоги!»
Тому будемо продовжувати наші молитви за перемогу, особливо тепер, коли утворюється Помісна Православна Церква в Укаїні, після народження якої і розсіються усі темні хмари, що повисли над нашою Батьківщиною! Все буде Україна!»
, – йдеться у дописі священика.

Читайте також: Священик із Шацька повезе допомогу українським воїнам


 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024