Баяніст із Шацька – володар гран-прі міжнародного фестивалю

05 Липня 2020, 17:10
Ярослав Дударчук - переможець міжнародного конкурсу 3610
Ярослав Дударчук - переможець міжнародного конкурсу

Мистецтво не має кордонів, нинішні сучасні технології дозволяють демонструвати його, насолоджуватися і популяризувати  навіть у період карантину і заборони живих виступів.

Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Літнє рандеву в Одесі» цьогоріч відбувся дистанційно, проте це не зробило його менш колоритним, багатогранним. Навпаки, творчі люди різного віку з усіх куточків України, Молдови, Литви, Казахстану, Норвегії та інших країн зуміли розкрити свої таланти в багатьох номінаціях. Більше того, на небосхилі фестивалю традиційно загорілися нові яскраві зірки співаків, музикантів, танцюристів, акторів, пише газета «Новий погляд+».

Серед них – Ярослав Дударчук, вихованець Шацької дитячої музичної школи, який виконав три композиції на баяні і, удостоївшись найвищих оцінок журі, став володарем міні гран-прі фестивалю. Ярослав всього рік навчається гри на цьому музичному інструменті, проте наполегливість і бажання допомогли хлопчику так швидко досягти успіху, а його таланту – розкритися.

«Ярослав чудово справився з програмою школи за 1 клас. Він музикальний, артистичний, природній під час виконання творів. Має неабиякі здібності і, до речі, талановитих музикантів серед родичів!» – розповідає про свого учня викладачка музичної школи Оксана Демедюк.

До участі у фестивалі готувалися дистанційно, переважно по телефону, були маленькі концерти з участю вихованця і в школі. Відео з виконанням творів записували і вдома, і в закладі. Працювати на камеру – це зовсім інше, як бачити перед собою глядачів, чути їхні оплески, підтримку, каже Оксана Василівна. Живий виступ самоорганізовує, дисциплінує, мотивує. Проте й запис, незважаючи на декілька дублів, вийшов гарним: Ярослав на ньому натхненний, відкритий, емоційний.

Успішний виступ на міжнародному фестивалі, хоч і дистанційному, порадував юного музиканта. Він тішиться високими оцінками журі, визнанням, стежить за тим, як збільшується кількість переглядів його відео на Youtube, і чекає, коли надійдуть по пошті диплом і подарунки за заслужену перемогу. Музика – неосяжний світ, у якому Ярослав робить свої перші кроки, ні на мить не сумніваючись, що тріумф на «Літньому рандеву в Одесі» – це тільки початок!

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

 

  

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39