Щоб корзинки були яскравими, а жінки – стильними: майстриня з Шацька виготовляє великодню красу

12 Квітня 2020, 14:20
Аліна Віннічук виготовляє красивий декор і прикраси для модниць 6898
Аліна Віннічук виготовляє красивий декор і прикраси для модниць

Великдень вже на порозі. Потрібно встигнути навести лад в оселі, створити в ній атмосферу свята і підготуватися до головних обрядів – освячення паски і сімейної трапези, або розговіння.

Шачанка Аліна Віннічук – у передчутті цього cвітлого дня, для неї важливо, щоб свято Воскресіння Христового подарувало їй і рідним не лише духовну, а й естетичну насолоду. А допоможуть їй це зробити красиві елементи декору, які вона виготовляє власноруч – пише газета «Новий погляд+».

У пасхальних композиціях пані Аліни – багато квітів, різної фактури, яскраві писанки і гілочки, котрі, вона впевнена, вдихнуть у її домівку справжню весну і подарують святковий настрій. Стіл, за яким збереться вся родина, неодмінно прикрашатиме свічка в обрамленні барвистих великодніх атрибутів. Подбала майстриня і про ошатний вигляд своєї пасхальної корзини.


 

Приємно, що Аліна Віннічук радує милими дрібничками не лише рідних, а й друзів, знайомих і приймає замовлення на виготовлення декору. Рукоділля давно є її улюбленою справою. Яскраві квіти, різдвяні і великодні композиції, прикраси на стрітенські свічки і пасхальні кошики, заколки на волосся і ексклюзивні брошки з бісеру – це те в творчій колекції, чим по праву пишається.

Аліна – вчителька початкових класів ЗОШ І-ІІ ступенів-філії ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» смт Шацьк. В своєму другому класі має 11 діток, яких навчає, виховує, прищеплює їм найкращі людські якості. Школярики вимагають до себе багато уваги та великої затрати енергії, тому часто вчителька приходить зі школи додому втомленою. І саме в таких випадках справа для душі – рукоділля – допомагає їй відновити сили.

Нещодавно Аліна Віннічук зацікавилася японською технікою канзаши. Декілька переглянутих майстер-класів на ютубі, години практикування – і з-під рук з’явилися перші витончені квіти з атласних стрічок.


 

«Вони дивовижні і виглядають так, немов живі. Мені і моїм рідним сподобалися, навіть синок брав у руки квітку і ходив по хаті, нюхаючи її!» – розповідає Аліна.

Передусім думала про практичне застосування виробів, тому найперше виготовила декор на стрітенську свічку, яку освячують у храмі. Композицію вподобала тітка з білоруського Бреста. Аліна зробила прикрасу для неї, а через деякий час (після гарної реклами!) – і для сусідок та подруг родички.

Заняття так захопило Аліну, що вона почала виготовляти вироби і дарувати їх друзям, знайомим. Так, маленька донька її однокласниці, що мешкає в Польщі, з задоволенням носить заколки для волосся. Каже, що поляки, які бачать дівчинку, в захваті від прикрас.


 

А ще одна полячка купила в майстрині брошку з бісеру. До речі, з  цими авторськими аксесуарами від Аліни Віннічук жінки виглядатимуть стильно і вишукано. Адже, прикріпивши брошку до одягу, можна створити сміливі поєднання, придумати незвичайні образи і взагалі – стати витонченою і креативною!


 

Матеріал для своїх виробів Аліна купує в інтернет-магазині і лише добротний, якісний. Зараз, коли Великдень стукає в двері, приймає замовлення на виготовлення декору на пасхальні корзинки. Вона враховує всі побажання замовника: від кольору до розмірів деталей і самої композиції. Біла, зелена, ніжно-бузкова корзинки з гарним оформленням вже знайшли своїх власників.

Є в колекції шачанки і декор на кошички для освячення фруктів на Спаса. Якщо хочете зробити свято гарним і барвистим, телефонуйте до майстрині і замовляйте рукотворні дива: 096 748 65 73.


 

У майбутньому Аліна Віннічук хоче ще більше вдосконалити своє вміння виготовляти прикраси з бісеру. Брошки, заколки – ці прикраси завжди в тренді як серед дівчаток, так і елегантних дам. Поки що, займаючись улюбленою справою, з любов’ю кріпить один до одного елементи майбутніх виробів, вкладає в них душу і отримує задоволення від того, що дарує радість людям. Щасливі усмішки замовників і слова вдячності мотивують її і надихають на створення нових шедеврів!

1

1

2


 

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментарі
13 Квітня 2020, 00:18
Моя найкраща❤️
13 Квітня 2020, 17:53
https://biser0k.com.ua/ru/
13 Квітня 2020, 21:47
Майстриня молодець.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39