Кожна людина повинна почуватися у безпеці – поліцейський офіцер Шацької ОТГ

05 Квітня 2020, 13:45
Богдан Штандер - поліцейський офіцер Шацької громади 4759
Богдан Штандер - поліцейський офіцер Шацької громади

23 березня  в Шацькій ОТГ почав працювати поліцейський офіцер громади – в межах однойменного проєкту, який нещодавно стартував в Україні.

Сучасний рівень комунікації і поліцейського сервісу, орієнтування на потреби місцевого населення, допомога замість каральних методів – віднині саме таким буде новий формат співпраці правоохоронця з громадою, пише газета «Новий погляд+».

Поліцейським офіцером громади став старший лейтенант поліції Шацького ВП ГУНП у Волинській області Богдан Штандер. Йому 31 рік, проживає в селищі Шацьк, одружений. В правоохоронних органах працює з 2009 року. До призначення на нову посаду був дільничним офіцером поліції.

Богдан Вікторович пройшов декілька етапів відбору, один з яких – тест на поліграфі, та відповідне навчання. Відповідно до умов проєкту отримав робочий кабінет, який знаходиться в приміщенні Шацької селищної ради. В ньому є все для роботи: меблі, комп’ютерна техніка. Обіцяють і службовий автомобіль, який необхідний для забезпечення мобільності і швидкого реагування на повідомлення.

Зі слів поліцейського, до його обов’язків входить насамперед робота з людьми, вирішення питань, що непокоять громаду.

«Я маю стати першим, до кого звертатимуться люди, котрі стикнулися зі злочином чи несправедливістю, хто запобігатиме протиправним діянням, своєчасно реагуватиме на проблеми і забезпечуватиме громадський порядок на своїй території», – розповідає правоохоронець.

Спочатку передбачалося, що в Шацькій ОТГ працюватиме два офіцери громади, оскільки навантаження на одного у сільській місцевості не повинно перевищувати 6 тисяч осіб. У громаді ж проживає майже 8,7 тисячі людей. Втім, поки що правові питання жителів вирішуватиме один Богдан Штандер.

Поліцейський каже, що роботи в Шацькій ОТГ для нього вистачатиме. Серед проблемних питань – порушення правил благоустрою, «автохамство» на вулицях населених пунктів, торгівля в заборонених місцях, несанкціоноване вивезення сміття, неблагополучні родини, конфлікти в сім’ях тощо. Окрім того, в його обов’язки входить проведення профілактичних бесід з учнями шкіл.

На сьогодні правоохоронець працює над зверненням про загоряння сухостою на території населених пунктів громади. При нагоді наголошує на відповідальності і застерігає жителів громади від небезпечної гри з вогнем, адже мала іскра у суху і теплу погоду може призвести до пожежі і катастрофічних наслідків.

Серед обов’язків поліцейського – слідкувати за дотриманням представниками населення умов карантину, оголошеного в результаті поширення в Україні коронавірусу. Зі слів Богдана Штандера, в магазині на площі 10 м кв. може перебувати один відвідувач, а дистанція між людьми повинна становити не менше 1,5 метра.

Читайте також: Одна людина на 10 квадратних метрів: у Шацьку вводять обмеження для магазинів, аптек, банків

30 березня поліцейський побував у селі Мельники, де здійснив перевірку торгових об’єктів і нагадав власникам і продавцям нові правила роботи з покупцями. Порушень у жодному магазині не виявив. Також офіцер навідався до осіб, котрі нещодавно приїхали з-за кордону і перебувають на самоізоляції.

До речі, до закриття кордонів у Шацьку ОТГ прибуло 59 заробітчан, які працювали за межами країни. Інформація щодо їх кількості щодня оновлюється. Новий «шериф» має слідкувати, щоб вони не порушували режиму самоізоляції і залишалися вдома.

Зараз, коли вся поліція, у зв’язку з карантином, перебуває на посиленому режимі служби, робочий день Богдана Штандера триває не з 9:00 до 18:00, а з 8:00 до 20:00. Проте він наголошує, що є доступним для людей цілодобово.

Богдан Вікторович надіється на співпрацю з громадою і наголошує, що кожна людина у найвіддаленішому селі повинна почуватися у безпеці. Тому головне для нього – підтримувати постійний контакт з мешканцями, мирно з’ясовувати причини конфліктів, допомагати вирішити проблеми, попереджувати і застерігати.

Контакти поліцейського: тел. 097 900 38 68.

Адреса поліцейської станції: смт Шацьк, вул. Природна, 33.

Читайте також: У Шацькій ОТГ поліцейські виявили двох порушників карантину

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024