Останній писк моди для немовлят: шачанка виготовляє іменні гризунці

24 Травня 2022, 16:55
Наталія Терета 3236
Наталія Терета

Поява на світ малюка — це найкраще, що може трапитися в житті будь-якої людини. 

У такі моменти хочеться подарувати дитині усе найкраще: від приємних та корисних дрібничок до більш важливих речей.

Однією з перших розвивальних іграшок є іменні гризунці, які захопили серця багатьох малюків. Їх можна використовувати з перших днів народження до шестимісячного віку та навіть після року. Адже й тоді у деяких дітлахів не перестають свербіти ясна.Така річ може виконувати ще й функцію тримача.

Читайте також«Втрачений час – може коштувати життя людини», – Людмила Носуліч, медична сестра санаторію «Лісова пісня»

Розмовляла про «останній писк моди» для немовлят з шачанкою Наталією Теретою, яка займається виготовленням іменних гризунців на замовлення.

«Будь-яка дитяча продукція є надзвичайно привабливою, адже створена з любов’ю та турботою про найменших. Можливо, саме тому я й обрала це захоплення. Після деяких вагань записалася на майстер-клас та, отримавши потрібні знання і навички, взялася до роботи. Завдяки корисним порадам провідної майстрині, мені не довелося блукати нетрями інтернету у пошуках якісного матеріалу і вчитися на помилках. Саме вона допомогла придбати стартові набори та уникнути, завдяки цьому, зайвих витрат», – розповідає про початок справи моя співрозмовниця.

Читайте також:  «Збираємо кошти, допомагаємо військовим, наближаємо перемогу», – Неля Сацюк, волонтерка з Шацька

Спершу, шляхом розкладання матеріалу на рівній поверхні, пані Наталія створює макет. Фотографує та надсилає світлину замовнику.

 Або навпаки: все починається з фото, на якому зображений омріяний виріб. Після узгодження усіх деталей — береться до справи. Процес не тривалий, але кропіткий. Слід прикласти чимало зусиль, аби кожна деталь різнопланової фурнітури гармонувала одна з одною, тобто ставала єдиним цілим.

Готовий виріб майстриня стерилізує у кип’яченій воді, а вже заморожуванню іграшка піддається безпосередньо перед використанням.

Жінка зазначає, що аби не наражати малюків на небезпеку, використовує лише сертифіковану та перевірену в Україні фурнітуру. Окрім цього, вона проводить і власні тестування та випробовує на міцність шнурочків.

Перші вироби майстринь, зазвичай, дістаються рідним та близьким. Так було і в Наталії. А згодом, завдяки рекламі у соціальних мережах, почала творити на замовлення для перших клієнтів. Через декілька місяців її гарно презентовані роботи вже помандрували до Любомля, Ковеля та Луцька.

Читайте такожШачанка Люся Терета три десятки років віддавала любов діткам Шацька

Без сумніву, такі іграшки-гризунцій надалі матимуть попит, і не лише через те, що їх не купиш у магазині. Приємний на колір та ніжний на дотик матеріал не може залишити байдужим будь-яку дитину. Немовля із задоволенням буде не лише гризти, а й розглядати кожний елемент, перебирати його пальчиками, розвиваючи при цьому дрібну моторику рук. А батькам приємно споглядати на цей процес та вкотре перечитувати по буквочках дороге серцю ім’я.

А ви вже вирішили з яким подарунком іти в гості до малечі?

Людмила Максимчук

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024