Новорічні іграшки майстрині з Шацька прикрашатимуть домівки поляків, німців та канадців

16 Грудня 2019, 15:45
Катерина Баришева виготовляє оригінальний новорічно-різдвяний декор 5204
Катерина Баришева виготовляє оригінальний новорічно-різдвяний декор

Як прикрасити будинок зі смаком? Над цим питанням міркує чи не кожна господиня, бо хочеться, щоб вдома водночас було комфортно і гарно.

Перед новорічно-різдвяними святами це особливо доречно. А допомогти з декором із задоволенням може Катерина Баришева, яка проживає в селищі Шацьк. До слова, читачі можуть зауважити, що в газеті вже про неї писали.

Про це пише газета «Новий погляд+».

Приємно спостерігати, як люди не зупиняються на досягнутому, а рухаються вперед та шукають нові можливості, сучасні технології, щоб розкрити свій талант для себе і світу по-новому. Саме такою творчою, креативною та наполегливою є Катя. Вона чотири роки тому зацікавилася виготовленням прикрас на ялинку, новорічних віночків. Варто відмітити, що всі її вироби оригінальні, не мають схожості з іншими.

«Іграшки, які роблю, в Україні виготовляє зовсім мало людей. Ні в якому разі не подумайте, що я хвалюся! Можете проштудіювати інтернет і переконаєтеся в цьому. Вперше побачила їх в якійсь соціальній мережі. Вирішила спробувати», − починає розмову майстриня.

4

 

Зі слів Катерини, це дуже копітка робота − створити таку прикрасу. Необхідно купити звичайну пластикову кульку, найперше відшліфувати її, гарно рівномірно пофарбувати, що нелегко. Майстриня використовує для цього губку. Як висохне заготовка, вона приступає до декорування. Тут можна експериментувати як завгодно. Повний політ фантазії. На допомогу приходить мереживо, намистинки, різноманітні стрічки та ще багато дрібничок, без яких не вийде довершена іграшка.

Катя вибаглива та вимоглива до себе і власних виробів. Завжди докладає максимум зусиль, щоб отримати в результаті прикрасу саме таку, яку вималювала її фантазія.

«Немає ще жодної іграшки, яка була б повністю ідентичною іншій, бо мені постійно хочеться робити щось нове. Якщо вони належать до комплекту, то мають бути подібними, але не на сто відсотків», − розповідає жінка.

Святковий настрій у майстрині з’являється ще задовго до Нового року. З листопада до середини грудня вона приймає замовлення на виготовлення різдвяного декору. Старається зробити кілька комплектів для себе. Адже бувають випадки, коли людина тільки дізналася про її вироби та дуже хоче придбати, а вони вже готові.

4

 

Цьогоріч Катерина вже зробила близько трьохсот іграшок. Вони чекають свят, щоб милувати око господарів і їх гостей. Сама ж рукодільниця вважає, що найголовнішим є не тільки делікатна ручна робота, ексклюзивність, а й позитивна енергетика та хороші думки, які вона старається вкладати у кожну створену річ. Від цього ж залежить настрій людей і «погода в домі».

Вироби майстрині розлітаються не тільки в різні куточки Україні, а й за кордон: в Польщу, в Німеччину, в Канаду. Приємно, що домівки іноземців прикрашатимуть творіння нашої землячки.

Окрім скрапбукінгу, виготовлення різноманітного декору, Катя ще займається благодійністю.

«Коли я навчалась у Володимирі-Волинському, з іншими студентами організовували вистави для дітей-сиріт. І з цього часу я не можу лишатися осторонь бід і невдач знедоленої малечі. Вже кілька років поспіль збираю різні речі для сиріт із Шацького району. Це й одяг, і засоби гігієни, іграшки, книжки − все, що необхідно кожній дитині. Зібрані пакунки відповідно до віку зберігаю вдома. На Миколая розвожу подарунки малечі, які так щиро вірять у диво», − ділиться пережитим небайдужа жінка.

4

 

Катерина Баришева звернулася до соціальної служби, яка надала інформацію про діток району, яким потрібна турбота та увага. На сьогодні їх сімдесят сім, а ще є двадцять людей похилого віку, які опинилися у складних життєвих обставинах. Жінка поділилася планами і сподіваннями, що цьогоріч ця хороша справа буде масштабнішою, адже тоді з’явиться можливість допомогти більшій кількості діток.

Звичайно, кожному з нас хочеться відчувати себе не самотніми зі своїми бідами, а мати друзів, які завжди прийдуть на допомогу та підтримають. Не будьмо байдужими! Творімо добро в очікуванні Нового року та різдвяних свят!

7

3

5


4

4

4

4

4

3

 

Ірина МАЇЛО

Коментарі
16 Грудня 2019, 22:56
Чарівно, оригінально, святково!
17 Грудня 2019, 20:19
Молодець Катя
18 Грудня 2019, 23:46
А ще спасає самотніх чоловіків від самотності, особливо тих котрі при грошах, і в яких жінки вагітні і тимчасово не можуть виконувати своїх подружніх обов'язків, Катя інтимно і морально підтримує таких чоловіків.. Ой, та чеснот цієї майстрині не перерахувати.
02 Січня 2020, 21:22
Близько 300 іграшок виготовлено, продажі за кордон, і навіть в канаду. дивно. А скільки податків сплачено? Фізичною особою підприємцем не є, компаній, власником яких є ця особа в україні немає. А потім такі люди кажуть що щось дуже повільно дороги у нас в шацьку переривають. Платіть податки, то може й на щось соціальне будуть кошти
02 Січня 2020, 21:25
Дивно, такий успішний бізнес а податків не сплачує зовсім. Може хоча б фоп зареєструвати якщо 300 іграшок за кордон продається
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024