Церковні нагороди, спільна молитва і подарунки бійцям: шачани з особливою місією побували на Сході

15 Грудня 2019, 14:49
1626

День Збройних сил України, який відзначався 6 грудня, став чудовою нагодою для військового священника та волонтерів Шацького району, які вирушили в зону проведення операції об’єднаних сил, аби особисто подякувати українським військовим за всі здобуті перемоги.

Про це пише газета «Новий погляд+».

Протоієрей Роман Скірак, капелан, настоятель парафії  святого Архістратига Михаїла ПЦУ смт Шацьк, та волонтери Юрій Капляр і Василь Печук поїхали на Схід з особливою гуманітарною місією. Отець Роман, який періодично буває на Донбасі, розповідає:

«Наші бійці не мають потреби в продуктах харчування – держава їх справно забезпечує всім необхідним. Ми їхали в зону проведення ООС, щоб привітати воїнів з їхнім святом, вручити заслужені церковні нагороди, спільно помолитися за здоров’я захисників і мир в Україні та підняти їм настрій смачними подарунками з дому».

Шачани радо відгукнулися на прохання священника зібрати подарунки для бійців. Принесли печива, цукерок, домашніх пиріжків; проти грипу, застуди – меду і цибулі. Також поїхали на передову в’язані власноруч місцевою рукодільницею теплі шкарпетки, а демобілізований учасник АТО з Шацька віддав свою кевларову каску і американську аптечку з якісними кровоспинними і знеболювальними засобами, зазначивши, що там, на Сході, вони обов’язково стануть комусь у пригоді.

Долучився до доброї справи і підприємець Василь Печук, наповнивши транспорт продуктами з власної торговельної мережі – солодощами і упаковками з квасом.

Бійці радісно зустріли волонтерів. «Дякую, що приїхали!» – ця фраза від одного з воїнів, який допомагав носити з машини ящики з продуктами, стала для шачан найбільшою подякою за зроблене. Так, склади військових частин сьогодні заповнені харчами, а солдатська «тушонка» – це вже не каша незрозумілого походження, а якісне і смачне м'ясо. Не мають солдати потреби ні в крупах, макаронах, ні в овочах чи інших продуктах. Проте вони завжди цінують увагу, теплі слова, радіють подарункам і чекають на вісточку з дому.

Від імені громадської організації «Військові капелани Волині» захисникам були вручені медалі «Покров Пресвятої Богородиці». На урочистій події був присутній військовий духовий оркестр, який своїм виступом зробив атмосферу святковою. До речі, одна з юних музиканток колективу – жителька  Шацького району Інна Пупко.

Василь Печук вперше побував так близько до лінії фронту і, як зізнався згодом, був вражений молодим віком українських бійців і їхнім безмежним патріотизмом.

Поїздка починалася і завершилася молитвою. Добре, зі слів капелана, що у військових підрозділах є люди, які на кожному новому місці дислокації дбають про облаштування приміщення під храм. А військові священники, які несуть службу на передовій, допомагаючи бійцям словом, ділом і молитвою, постійно задовольняють їхні духовні потреби. Адже віра в Бога оберігає бійців, дає їм силу  і дарує надію, що теперішні важкі випробування завершаться довгожданим миром.

Священник Роман Скірак дякує за вагому матеріальну допомогу в організації поїздки волонтерам Юрію Капляру, Василю Печуку і всім небайдужим землякам.

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39