«Якби я була жорсткою, ніколи б не досягла успіху» – підприємиця з Шацька

17 Листопада 2019, 09:30
5682

Власна справа є не лише джерелом доходу для підприємиці з Шацька Тетяни Сіжук, вона надає їй відчуття самодостатності та впевненості у власних силах.

15 років тому вона наважилася почати бізнес – для цього їй було достатньо ідеї, мінімального стартового капіталу і величезного бажання досягти запланованого. Позитивні результати і перші здобутки стали мотивацією продовжувати рух у цьому напрямку, незважаючи на складності. Зараз у сімейному бізнесі, до якого долучилися чоловік Тетяни і її старша донька, – мережа з п’яти продуктових магазинів під назвою «Люкс» у Шацьку і Світязі.

Про це пише газета «Новий погляд+».

Пані Тетяна народилася в селі Смоляри-Світязькі, після школи здобула освіту бухгалтера у Горохівському сільськогосподарському технікумі. Деякий час працювала за спеціальністю, рахуючи чужі гроші. Зрозумівши, що ніякого розвитку ця робота їй не дасть, наважилася на рішучий крок. Невеликий магазин продуктів у Шацьку «на селі», над іміджем якого почала працювати як повноправна власниця, незабаром порадував першими результатами.

Було непросто, – зізнається підприємиця. Власного житла в селищі сім’я тоді ще не мала, жили у квартирі, яку винаймали. Крутилася, як білка в колесі, адже потрібно було розібратися з тонкощами бізнесу, вивчити ринок збуту та товар, знайти постачальників тощо. Втім, у всіх починаннях Тетяну підтримував її чоловік, а ще сил додавало велике бажання досягти поставленої цілі. В своєму магазинчику вона на початку буквально днювала і ночувала. Переживала за все: щоб асортимент задовольняв попит усіх покупців: від наймолодших до літніх людей, щоб продукти були якісними і свіжими. Хотіла догодити відвідувачам, тому дбала про комфорт і затишок у приміщенні, його естетичну привабливість, велику увагу приділяла культурі обслуговування.

Зараз у власності і в оренді родини підприємців – чотири магазини в Шацьку і один в Світязі. В торгових точках трудиться 11 працівників, всі офіційно оформлені, мають пристойну заробітну плату. Зауважую ще одну деталь, адже сама не раз бувала у магазинах мережі «Люкс»: ціни на деякі види продуктів там нижчі, ніж в інших. Власниця погоджується, наголошуючи, що для неї важливо, аби люди, які мають невеликі доходи, та пенсіонери змогли придбати якісні овочі, фрукти, крупи, м’ясну, рибну, молочну продукцію за помірну вартість.

Люди, які майже щодня роблять закупи у магазинах «Люкс», схвально відгукуються не лише про ціни, а й асортимент, якість продуктів та обслуговування. Одна з покупчинь розповіла: «Майже ніколи не буваю на ринку, завжди купую продукти в «Люксі». Чи на щодень, чи на святкову подію – там завжди великий вибір, все якісне, свіже. Плюс заощаджую певну суму, що для мене важливо». За те, що в магазини йдуть люди, Тетяна Сіжук вдячна своїм продавчиням.

 «Між нами тісна взаємодія. Мої продавці знають, що важливо контактувати з покупцями, знаходити порозуміння з людьми будь-якого віку, швидко реагувати на їхні прохання. Не повинно бути ніякого крику, хамства, лише спокійне спілкування і взаємоповага», – каже пані Тетяна.

Роботи в підприємиці дуже багато. Щоб нічого не забути, вона часто записує в блокнот завдання, які потрібно встигнути виконати за день, а також планує наперед свої дії. Бізнес – це контакти, зв’язки, ділові відносини, в яких жінка-підприємиця повинна показати себе сильною, інколи по-чоловічому жорсткою, рішучою і навіть агресивною. «Чи не так?» – запитую у співрозмовниці.

Тетяна Сіжук мені заперечує: «Якби я була такою, може, ніколи б не добилася того, що зараз маю». Вона вважає, що саме такі риси, як коректність, увага до партнера, вміння знаходити компроміс і йти на поступки зробили з неї успішну бізнес-леді. А ще, з її слів, потрібно бути оптимісткою, не впадати у відчай і вкладати у справу душу. Бо саме любов до того, що робиш, відданість і справжня зацікавленість перетворює звичайне приміщення магазину на живий, привітний і затишний заклад, де люди отримують те, за чим приходять, і через деякий час сюди ж повертаються за черговими покупками.

Попри постійну зайнятість, Тетяна Сіжук навчилася знаходити рівновагу між  роботою і сімейним життям. Сім’я підприємиці – це чоловік Василь і троє дітей: Аліна, Степан і Христинка. Старша донька вже вийшла заміж і подарувала батькам внучка Данилка. Рідні люди – це найбільший скарб шачанки, заради яких вона живе і працює.

Є час і на громадську діяльність, бо на останніх виборах шачани обрали Тетяну Сіжук депутатом Шацької селищної ради, довіривши їй представляти свої інтереси та відстоювати права. Пані Тетяна є спонсором і меценатом багатьох селищних заходів і свят. Про свої справи добра не любить розповідати, наголошує лише, що старається підтримати кожного, хто до неї звертається.

«Дитсадок, школа, клуб, церква, що будується неподалік, – це мій осередок благодійності. Болить мені і війна на сході України, тому коли мобілізовували земляків, вважала за свій обов’язок допомогти їм матеріально», – розповідає бізнесменка.

Свій бізнес обирають сміливі і впевнені люди. Які не бояться труднощів, ризиків, які падають, підіймаються і йдуть далі. Тетяна Сіжук належить до таких. Підприємницька діяльність для неї – не лише спосіб заробляння грошей, це справа всього її життя, яка дає їй можливість впевнено дивитися в завтрашній день, постійно вдосконалюватися, не зупинятися на досягнутому і, що найголовніше, бути корисною для людей.

З Днем жінок-підприємиць!

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі
17 Листопада 2019, 15:52
Однозначно, Таня молодець, але ви ж писали нещодавно, що це Вася все сам, бо біржа помогла! Кому вірити?
17 Листопада 2019, 16:59
Поважаю! Магазини гарні, великий вибір товару. Таня - хороша і добра людина, часто звертаємося до неї за допомогою. Ніколи не відмовляє. Бажаю процвітання бізнесу і благополуччя в сім'ї.
17 Листопада 2019, 17:03
Тетяна добилася всього сама, досягла успіху, бо йшла до цілі, незважаючи на труднощі. Не зупиняйся на 5 магазинах! Давай десятку! Ти зможеш!
17 Листопада 2019, 19:43
Ти одна із краща, так тримати
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024