Америка допоможе шачанам відкрити бізнес і розбагатіти – Оксана Білозір

04 Жовтня 2019, 10:30
Оксана Білозір презентувала в Шацьку міжнародну програму 10247
Оксана Білозір презентувала в Шацьку міжнародну програму

Народна артистка України, депутатка чотирьох скликань Верховної Ради Оксана Білозір 1 жовтня побувала в Шацьку. Не як співачка і політикиня, а як офіційний посол бренду в Україні Програми «IMTD» (USA) – нового пілотного проєкту, який починає працювати в нашій державі. В Шацькому лісовому коледжі, де відбулася зустріч із шачанами, Оксана Володимирівна презентувала міжнародну програму «Оздоровлення економіки України», в рамках якої передбачається співпраця американської структури з об’єднаними територіальними громадами.

Про це пише газета «Новий погляд+».

Представників офіційної делегації «IMTD International» зустріли в селищі урочисто і тепло. Людмила Цевух, в.о. голови Шацької селищної ради, під час знайомства висловила надію, що проєкт викличе живий інтерес у жителів громади.

«Шацький край – це благодатна земля, що славиться унікальними природними багатствами. Вони мають працювати на людей і на громаду. Саме тому Шацька ОТГ – одна з перших у нашому всеукраїнському турі з презентації програми», – зазначила Оксана Білозір.

1
Оксана Білозір і Людмила Цевух
Оксана Білозір і Людмила Цевух

 

«IMDT» (USA) – це американська  миротворча компанія, яка працює через благодійні фонди та донорські організації в країнах ризику, де природні катаклізми та війни, тому Україна, разом із Грузією і Молдовою, потрапляє в поле її інтересу. Зі слів Оксани Володимирівни, проєкт спрямований на фінансову та експертну допомогу представникам малого та середнього бізнесу. Його унікальність полягає в тому, що він має свої міжнародні ринки збуту, тому продукція, в яку інвестує організація, має можливість відразу продаватися на цих ринках. «Адже саме це і є найбільшою проблемою для малого та середнього бізнесу», – зауважила офіційний посол бренду в Україні.

1

 

Голова правління програми  «ІМTD»  (USA) «Оздоровлення економіки України» Роман Бендас відзначив, що в багатьох присутніх після презентації може зникнути сон. Люди бізнесу не вірять, що будь-хто з них може отримати донорські кошти, які їм не треба буде повертати.

«На жаль, в Україні населення не проінформоване про такий вид фінансування, як гранти. Це не інвестиція, не кредит – це благодійні кошти, які ніхто вимагати назад не буде. Бери, використовуй і просто звітуй, що вони витрачені на корисну для громади справу», – розповів Роман Бендас.

1
Голова правління Роман Бендас
Голова правління Роман Бендас

 

Що ж вимагає від організації донор, який фінансує проєкт? Три речі: прозорість використання коштів, захист ресурсів і звітність. Отримати фінансування може кожен, для кого мотивацією для започаткування власної справи є загальносуспільна користь, а не бажання наживи. Самих же донорських організацій, що надають громадянам та організаціям на некомерційній безповоротній основі необхідні додаткові ресурси різного виду, на цілі, спрямовані на благо суспільства, є в світі 250 тисяч. 

«Якщо людина випікає смачні коржики і хоче зробити на цьому бізнес, ми можемо дати їй піч, пакувальну машину та інше обладнання – на суму до 20 тисяч доларів. Та головне – ми забезпечимо їй вихід на міжнародні ринки, і українськими коржиками будуть ласувати, скажімо, в Африці», – зазначила Оксана Білозір.

Організація гарантує українським бізнесменам надійний захист від рейдерів та інших осіб, які чинять незаконні дії чи перешкоджають підприємницькій діяльності. Для цього в Україні створена служба безпеки, яка напряму співпрацює з міжнародною правоохоронною системою.  Серед обов’язків структури – нагляд за стабільним функціонуванням справи, боротьба з корупцією.

1

2

 

Під час зустрічі учасники переглянули фільм, де місцеві підприємці Петро Зуб і Василь Денисовець розповіли про започатковані власні справи, описали проблеми, з якими стикаються відповідно в галузях розвитку туризму і вирощування ягід лохини. Власник агросадиби Андрій Панасюк змалював перспективи туристичного бізнесу. Як чудовий приклад популяризації краю на екрані показали одне з найбільш відвідуваних туристами місць – розплідник диких кабанів, створений силами ДП «Шацьке УДЛГ».

Програмою зацікавився шацький підприємець Іван Оліферчук, котрий будує базу відпочинку з басейном в урочищі Гряда і планує приймати туристів цілорічно, а не лише влітку. Аби стати членом міжнародної кооперації, йому порадили звернутися до представниці Споживчого товариства «IMTD International» на Волині Вероніки Романович і заповнити відповідну анкету.

1

1

 

Завершилася зустріч майстер-класом з випікання пончиків, який відбувся в Шацькому МБК (директорка Ніна Вирович). Оксана Білозір разом із шацькою майстринею Тетяною Гаврось наліпили і насмажили пончиків із лохиною. До майстер-класу долучилися всі охочі: очільниця Шацької ОТГ, голова райради, депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський та інші.

«Цей диво-смаколик з унікальною начинкою повинен стати родзинкою вашого чудового озерного краю і славити його в Україні і за її межами. Розвивайтеся, вдосконалюйтеся, ставайте учасниками проєкту, бо направду його можливості – безмежні. І пам’ятайте, що бідні люди багатої країни не побудують», – з такими словами Оксана Білозір завершила свій візит до Шацька.


1

1


3

3

3

2

3

3

3

3

3

4

4

4

4

3

3

 

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментарі
04 Жовтня 2019, 14:34
грантоїди
04 Жовтня 2019, 15:23
Заграніца нам поможет!!! Світязь уже прос..ли ...до чого ці понти???
04 Жовтня 2019, 18:52
Положевська лохина забрала воду з озера Світязь. Якщо неправда, то спростуйте на сторінці цієї статті.
04 Жовтня 2019, 18:55
Лохина біля с. Положево "забрала" воду з озера Світязь. Якщо я помиляюся, то будь-ласка спростуйте мою думку на сторінці цієї статті.
04 Жовтня 2019, 22:20
Могла б і кума Ющенка привезти.<br/>Чисто поржать.
04 Жовтня 2019, 22:22
Не могла приїхати на день Шацька?
05 Жовтня 2019, 00:46
https://glavred.info/m/politics/76017-smi-nazvali-vseh-kumovey-yushchenko.html
05 Жовтня 2019, 02:33
Що всі пристали до тих лохин<br/>Когось жаба душить<br/>Подивіться дальше Світязя ,скрьзь засуха .<br/>Снігу раніше було по вікна, а зараз?<br/>Один дощ на все літо
05 Жовтня 2019, 11:24
https://ua.korrespondent.net/ukraine/256876-u-kievi-prohodyat-protesti-prihilnikiv-ntn-i-protivnikiv-oksani-bilozir
30 Травня 2023, 07:34
Сьогодні ї неї День народження.Вітання!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024