Зефір - смак насолоди та улюблена справа шачанки

14 Листопада 2021, 15:37
Наталія Оксентюк 3511
Наталія Оксентюк

Зефір шачанки Наталії Оксентюк - це неймовірно ніжний, смачний та корисний десерт. Він нагадує різнокольорові хмаринки, що швидко тануть у роті та дарують незабутнє відчуття насолоди. Споживаючи цю смакоту, так і хочеться зупинити час і промовити, як у тій рекламі: "І нехай увесь світ зачекає". Пані Наталія запевняє, що готувати зефір так само приємно, як і споживати та радіє, що знайшла улюблену справу.

Про це пише газета "Шацький край".

Започаткування цього маленького бізнесу має свою історію. Якось найкраща подруга Ксенія Білицька прийшла у гості з ось таким власноруч створеним десертом та запропонувала приготувати і їй. Перевірений рецепт, поради та підтримка подруги поклали хороший початок справі, хоч ідеального результату вдалося досягти лише після третьої спроби. Адже при мінімальній кількості простих інгредієнтів непростою виявилася технологія, яка потребувала максимальної точності пропорцій та чіткої послідовності дій.

Презентуючи власну продукцію у соціальних мережах, жінка отримала чимало позитивних відгуків та пропозицій. Перетворити власні можливості у щось більше та отримувати не лише духовне задоволення, а й фінансовий прибуток, знову наштовхнула ініціативна Ксенія. Спершу був “солодкий букет” із домашнього зефіру та кольорових Маршмелоу для доньки однієї знайомої, а згодом вже безліч упакувань із корисним десертом попрямували у домівки жителів Шаччини та великих міст України, аби стати їстівною окрасою будь-якого свята. Адже останнім часом такі подарунки користуються неабиякою популярністю у дітей та дорослих і вважаються дієтичним продуктом завдяки мінімальній кількості білків та відсутності жирів. 

Зефір та кава - це чудове поєднання для підняття працездатності та настрою упродовж робочого дня. А про користь зефіру для здоров’я та краси вже й годі  казати. Його споживання сприяє нейтралізації солей важких металів, зниженню рівня холестерину, нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, зміцненню нігтів і волосся. Окрім того, у ньому також міститься глюкоза, що поліпшує мозкову діяльність.

"Недарма назва цього десерту походить від імені грецького Бога західного вітру Зефіру, який був найніжнішим з вітрів та приносив із собою вологу. Неймовірно повітряна структура та безмежна варіація смаків примушує куштувати його знов і знов. Такий корисний продукт можна їсти як вагітним жінкам та мамам, які годують, так і маленьким діткам. Можливо, через це я й почала готувати його, перебуваючи у декретній відпустці, і сама обожнюю до нестями. Недивно, що люди, які один раз спробували ці ласощі, вже не здатні забути їх неповторний смак! Вони, не приховуючи свого захоплення, діляться враженнями, і саме їх відгуки дарують мені крила та надихають на створення нових смакових композицій", - розповідає Наталія. 

Кулінарка зазначила, що використовує лише натуральні компоненти: яєчний білок, цукор, фруктово-ягідне пюре та природний згущувач агар-агар. Фруктово-ягідне пюре є основою зефіру, і саме воно дає смак і навіть колір майбутній продукції. Для його приготування можна використовувати полуницю, смородину, порічку, вишню, чорницю тощо, але через низький вміст пектинів краще поєднувати з яблучним пюре, яке достатньо багате на цю речовину. У пору дозрівання фруктів та ягід Наталія особисто займається заготівлею сировини у своєму саду та навколишніх лісах. А чого не вистачає — докуповує у знайомих.

Та саме від агару-агару залежить консистенція готових виробів. Тому, аби не ризикувати, жінка замовляє його у спеціалізованих крамницях.

Пані Наталія також розповіла як саме готує зефір. Спершу варить сироп, що містить природний згущувач, і з'єднує з пюре та білком. Утворену масу збиває декілька хвилин, а потім за допомогою кондитерського мішка та насадки швидко формує вироби, адже агар-агар має здатність застигати при сорокаградусній температурі. В такому вигляді вони стабілізуються від десяти до двадцяти чотирьох годин в залежності від вологості повітря (ось чому так важливо мати для роботи спеціальне приміщення). Далі половинки зефіру з’єднує між собою і притрушує цукровою пудрою або какао. Готову продукцію вкладає у декоративні пакунки та перев’язує стрічками, адже її презентація відіграє не останню роль.

"Власну справу мало започаткувати, її слід ще й розвивати, тому я безперервно навчаюся, експериментую зі смаками  та формами. Мрію про невеличку кондитерську майстерню, де буду творити зефіри у вигляді суцвіть бузку або ж квітів орхідеї", - ділиться планами на майбутнє майстриня.

Отож, бажаю Наталії Оксентюк успішного втілення найзаповітніших мрій, а вам, дорогі наші читачі, насолоди та користі від споживання домашнього зефіру!

 

Коментар
27/11/2021 П'ятниця
26.11.2021
25.11.2021